Ο τίτλος δε θα κριθεί από τα ελαστικά, λέει ο Bottas

Σχετικά άρθρα

Μετά από αρκετά χρόνια, βλέπουμε επιτέλους συναρπαστική μάχη για το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών. Η Ferrari έκανε εξαιρετική δουλειά, κλείνοντας τη διαφορά από τη Mercedes. Το πλεονέκτημα της Scuderia σε κάποιους τομείς είναι παραπάνω από ορατό, με την SF70H να είναι καλύτερη όσον αφορά τα ελαστικά, αλλά και το βέλτιστο παράθυρο λειτουργίας.

Εκτός από το πλάτος, τα φετινά ελαστικά της Pirelli έχουν διαφορετική σύνθεση, ώστε να αντέχουν στα μεγαλύτερα ποσά κάθετης δύναμης που παράγουν τα μονοθέσια. Η καμπύλη εκμάθησης είναι ακόμα αρκετά μεγάλη, αλλά ο Valtteri Bottas θεωρεί ότι αυτό η διαχείριση των ελαστικών δεν είναι βαρετή, καθώς και πως η μάχη του τίτλου δε θα κριθεί από τα ελαστικά, αφού θα έρθει η στιγμή που όλα τα μονοθέσια θα τα πηγαίνουν το ίδιο καλά.

Όχι, δεν είναι βαρετή η κυριαρχία των ελαστικών. Νομίζω πως πάντα έτσι ήταν, αλλά τώρα τα ελαστικά έχουν αλλάξει. Είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείς κάθε γόμα σε όλες τις πίστες και το πώς αυτές συμπεριφέρονται. Πιστεύω πως η Formula 1 πάντα το είχε αυτό, αλλά τώρα το μονοθέσιό μας είναι τόσο κοντά με αυτό της Ferrari, που μικρά πράγματα όπως τα ελαστικά μπορεί να αποφασίσουν το αποτέλεσμα. Είναι το μοναδικό που συνδέει το μονοθέσιο με την άσφαλτο.

Ωστόσο, πιστεύω ότι στο μέλλον θα μιλάμε λιγότερο για τα ελαστικά. Από τη στιγμή που οι ομάδες θα μάθουν περισσότερο προκειμένου να βγάζουν όλη την απόδοση σε διαφορετικές συνθήκες, πιστεύει ότι όλοι θα είναι το ίδιο στη διαχείριση των ελαστικών. Έτσι, θα λέμε λιγότερα για τα ελαστικά και περισσότερα για τα μονοθέσια, το set-up και την ανάπτυξη.

Ο Φινλανδός λέει πως η ομάδα του Brackley δεν περίμενε πως η Ferrari θα είναι τόσο ανταγωνιστική φέτος, όμως το θετικό είναι πως το ενδιαφέρον είναι κατά πολύ αυξημένο. Η πρόκληση είναι εκεί και ο Bottas θέλει η ομάδα του να κερδίσει τους Ιταλούς.

Δεν το περιμέναμε. Μας εξέπληξαν με το πόσο καλοί είναι. Είχαν έναν πολύ καλό χειμώνα και έναν πολύ καλό ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με πέρυσι. Ήταν ένα μεγάλο βήμα. Διαχειρίζονται τα ελαστικά σε κάθε αγώνα και είναι κορυφαίοι σε όλες τις γόμες. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή πρόκληση να προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε.

Φυσικά και θέλουμε να είμαστε μπροστά. Θα θέλαμε η σεζόν να είναι πολύ καλύτερη για ‘μάς, αλλά πιστεύω ότι είναι ένας καλός ανταγωνισμός. Το κάνει πιο δύσκολο για ‘μάς. Κάνει κάθε αγώνα και κάθε σεζόν πιο ενδιαφέρουσα, όχι μόνο για ‘μάς, αλλά για όλους. Από αυτή την άποψη, είναι καλό. Αυτή είναι η Formula 1 και θα έπρεπε να έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό. Όμως, θέλω να είμαστε μπροστά και να τους κερδίσουμε.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα