Καθοριστική η εκκίνηση, λέει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Μετά από δύο αγώνες μακριά από την pole position, ο Lewis Hamilton ήταν σήμερα ο ταχύτερος οδηγός, με το 1:19.1 να του εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή θέση για τον αυριανό αγώνα. Ο οδηγός της Mercedes βρίσκεται 13 βαθμούς πίσω από τον Sebastian Vettel στη βαθμολογία, έτσι θέλει όσο τίποτε άλλο τη νίκη, ώστε να κλείσει τουλάχιστον τη διαφορά ή και να περάσει στην πρωτοπορία.

Οι W08 και SF70H είναι για μια ακόμα φορά πολύ κοντά, συνεπώς πολλά θα κριθούν στις πρώτες στροφές. Το πρώτο chicane απέχει 690,5 μέτρα από την εκκίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι το ξεκίνημα θα είναι σημαντικό για τους οδηγούς, αφού μπορούν να κερδίσουν ή και να χάσουν θέσεις. Ο Hamilton ξέρει ότι η καλή εκκίνηση είναι επιτακτική ανάγκη, ενώ και η συνέχεια θα πρέπει να είναι ανάλογη αν θέλει να φτάσει στη νίκη.

Πιστεύω ότι θα είναι ένας σκληρός αγώνας αύριο. Βλέπετε πόσο μικρή είναι η διαφορά μεταξύ μας, μιλάμε για χιλιοστά. Πιστεύω ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή, έτσι θα είναι σημαντική μια καλή εκκίνηση. Έχουμε δουλέψει σκληρά, έτσι θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά.

Η ισπανική πίστα είναι ιδιαίτερα σκληρή με τα ελαστικά, έτσι η διαχείριση ίσως αποδειχτεί κρίσιμη. Μετά από τον κακό αγώνα στη Ρωσία, ο 32χρονος θέλει να πιστεύει ότι η προετοιμασία που έχει γίνει από τον ίδιο και την ομάδα θα φανεί αύριο στο αποτέλεσμα.

Ο Valtteri έχει κάνει μερικές σπουδαίες εκκινήσεις, οπότε ανυπομονώ να ακολουθήσω τα βήματά του. Η pole μπορεί να βοηθήσει πολύ εδώ και η καθαρή πλευρά δίνει ένα πλεονέκτημα. Γενικά, είναι ένα πλεονέκτημα κι ελπίζω ότι θα φανεί αυτό συγκριτικά με τον Sebastian. Στον αγώνα, θα έχουμε να κάνουμε με τη διαχείριση των ελαστικών. Είναι ένας πολύ μακρύς αγώνας εδώ, τόσο σωματικά όσο πνευματικά, και για τα μονοθέσια και τα ελαστικά. Έχουμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι ελπίζουμε ότι το μονοθέσιο θα είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι στον τελευταίο αγώνα.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...