Επίσημο: Με 650 άλογα από 4-λίτρο V8 κινητήρα η Lamborghini Urus

Σχετικά άρθρα

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο τότε επικεφαλής της Lamborghini, Stephan Winkelmann είχε δηλώσει με κάθε επισημότητα ότι η Urus, το πολυαναμενόμενη SUV της ιταλικής εταιρίας, θα κινείται από έναν ολοκαίνουριο twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4 λίτρων, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται από καμία άλλη εταιρία του Group.

Έπρεπε να φτάσουμε σχεδόν 7 μήνες πριν τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, για να μάθουμε από τα χείλη του σημερινού CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali, ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας θα αποδίδει 650 άλογα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Εκτός αυτού, η Urus θα γίνει η πρώτη plug-in hybrid Lamborghini, με το λανσάρισμα της συγκεκριμένης έκδοσης να αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2019, δηλαδή περίπου ένα χρόνο μετά την “απλή” έκδοση.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν η εταιρία, αυτή έχει βάλει όριο στην ετήσια παραγωγή της, φτάνοντας τις 3.500 αυτοκίνητα, έτσι ώστε να προετοιμαστεί για τον ερχομό της Urus. Με αυτή, ο Domenicali πιστεύει ότι θα καταφέρει να διπλασιάσει την ετήσια παραγωγής της στα 7.000 αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η αποκλειστικότητα και η αφοσίωση στις επιδόσεις των supercars της.

Έτσι, για την ιταλική εταιρία η Urus δεν είναι σημαντική για την βιωσιμότητα της, αλλά έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτήν, καθώς το 2018 αναμένει να κατασκευάσει 1.000 αυτοκίνητα, έτσι ώστε να αγγίξει τις 3.500 αυτοκίνητα το 2019. Η Lamborghini ξεκίνησε την προ-παραγωγή του αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα, γι’αυτό και έχουμε δει καμουφλαρισμένα μουλάρια να δοκιμάζονται στους δημόσιους δρόμους.

Η Lamborghini πλέον δεν κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring με την Huracan Performante (χάνοντας το από το ηλεκτρικό Nio EP9), και με την Urus δεν ενδιαφέρεται να πάρεο το αντίστοιχο του ταχύτερου SUV στη Πράσινη Κόλαση. Και αυτό γιατί το ιταλικό SUV θα μπορεί να καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα καθηκόντων, όχι απλώς να είναι το ταχύτερο SUV στο Nurburgring.

Επίσημα σήμερα, το ταχύτερο SUV στο Nurburgring είναι η Porsche Cayenne Turbo S με το 7:59,74, με την Alfa Romeo, κατά την παρουσίαση της Stelvio Quadrifoglio στην έκθεση του Λος Άντζελες τον περασμένο Νοέμβριο, να υποστηρίζει πως σύμφωνα με τις προσομοιώσεις της, το μοντέλο της μπορεί να κάνει χρόνο μικρότερο του 7:59, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποιο επίσημο video. Η Porsche δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την Cayenne Turbo S E-Hybrid απόδοσης 680 ίππων, άλογα ικανά να κάνουν χρόνο ταχύτερο από αυτόν της Stelvio.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...