H Porsche θέλει τα GT αυτοκίνητα της να οδηγούνται, όχι να “συλλέγουν” σκόνη

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή ότι η 911 R, το πιο πρόσφατο ειδικό μοντέλο της Porsche που η τιμή της -ως μεταχειρισμένη- έχει εκτοξευτεί, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην αγορά λιγότερο από έναν χρόνο, ο επικεφαλής του GT τμήματος της Porsche, Andreas Preuninger, είχε δηλώσει πριν κάτι μήνες ότι είναι “λυπηρό” το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες της 911 R επέλεξαν να μετατρέψουν το αυτοκίνητο σε συλλεκτικό, κλείνοντας το σε κάποιο γκαράζ, προκειμένου να επωμιστούν από αυτό κέρδη.

Ίσως γι’αυτό ακριβώς τον λόγο η γερμανική εταιρία με την παρουσίαση της ανανεωμένης 911 GT3 επανέφερε το μηχανικό κιβώτιο στις επιλογές του μοντέλου, έτσι ώστε να “ρίξει” τις τιμές της 911 R.

Σε νέα συνέντευξη του, ο Preuninger δήλωσε ότι δεν θέλει να αγοράζουν τα αυτοκίνητα τους συλλέκτες, και για να το κάνει αυτό σκοπεύει να διεξάγει μια λεπτομερέστερη έρευνα δυνητικών αγοραστών, χωρίς αυτό να θεωρείται ως “τιμωρία”, αλλά ως στρατηγική. Πιο χαρακτηριστικά είπε:

Προσωπικά θέλω να βλέπω τα αυτοκίνητά μας να οδηγούνται. Γι’αυτό τα φτιάχνουμε. Είναι απλά πολύ καλά για να παραμείνουν ακίνητα και να συλλέγουν σκόνη. Δεν μου αρέσει αυτή η δουλειά των ανθρώπων, που αγοράζουν τα αυτοκίνητά μας για να βγάλουν λεφτά από αυτά. Αυτή δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας. Ο σκοπός του περιορισμού της παραγωγής ενός αυτοκινήτου δεν είναι για να κερδίσει αξία. Δεν θέλουμε να πετάμε λεφτά για κάθε αυτοκινήτου όταν βγαίνει από το εργοστάσιο.

Συνεχίζοντας, ο Preuninger παραδέχτηκε ότι η απόφαση της Porsche να προσφέρει με μηχανικό κιβώτιο την νέα 911 GT3, ενόχλησε κάποιους πελάτες της, καθώς αυτοί πιστεύουν ότι το αυτοκίνητο θα χάσει την μοναδικότητα του, κάτι που συνεπάγεται και στην μεταπωλητική του αξία.

Όταν είπα ότι δεν είμαστε ένα hedge fund, μιλάω για εκείνους τους ανθρώπους που φωνάζουν ότι προσφέρουμε [στην 911 GT3] το χειροκίνητο κιβώτιο, παρόμοιο με της R. Αλλά αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητα σαν αυτό, τότε ως εταιρεία θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε αυτή τη ζήτηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Η ηλεκτρική Porsche Boxster σε δοκιμές

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και ανάπτυξης της νέας γενιάς της Boxster, με το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί το 2025 μαζί με την Cayman....

Αυτή η Porsche 911 Sport Classic πουλήθηκε για 478.000 δολάρια

Πριν σχεδόν δύο χρόνια η Porsche παρουσίασε την 911 (992) Sport Classic, περιορίζοντας την παραγωγή της σε 1.250 μονάδες. Η ειδική έκδοση του θρυλικού...

Η Porsche έδωσε το video της Taycan Turbo GT που διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η Porsche παρουσίασε την πιο πιο ακραία έκδοση της Taycan, την Turbo GT, και σήμερα η γερμανική εταιρία δημοσίευσε...
Autoblog.gr