Η Caterham γιορτάζει τα 60 χρόνια του Seven

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες μέρες διάβασες ότι η Fiat, για να γιορτάσει τα 60 χρόνια του 500, παρουσίασε ένα ιδιαίτερο γραμματόσημο αφιερωμένο στο διαχρονικό ιταλικό μοντέλο, ενώ θα βγάλει στην αγορά και την ειδική έκδοση, 500 Anniversario Edition.

Τα 60 χρόνια εμπορικής καριέρας, όμως, κλείνει και το βρετανικό Seven, καθώς πρώτη φορά παρουσιάστηκε από τον Sir Colin Champan, το 1957, με τα σήματα της Lotus, ενώ σήμερα παράγεται από την Caterham.

Για τον εορτασμό των 60 χρόνων, η Caterham μάζεψε στην πίστα Longcross Studios, στο Surrey της Αγγλίας, μερικά νέα και παλιά Seven. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται το αυθεντικό Series 1 του 1957, μια replica του Seven που χρησιμοποιήθηκε στο τηλεοπτικό show των ’60s The Prisoner, ένα από τα πρώτα SS με διπλό εκκεντροφόρο, ένα CSR 260, ένα Superlight R500, και δύο Caterham από την σημερινή γκάμα του μοντέλου, το Sprint και το 620S.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...