Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Porsche, ότι στο τέλος του έτους θα αποχωρήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC), και τον διάσημο 24-ωρο αγώνα του Le Mans, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δήλωσε:

Ένιωσα ότι ήταν πολύ ατυχές, όταν άκουσα ότι η Porsche αποφάσισε να αποσυρθεί από την LMP1 κατηγορία, της σειράς αγώνων του FIA World Endurance Championship. Στον περσινό 24ωρο αγώνα του Le Mans, ήταν τιμή μας που η Porsche θεώρησε την Toyota ως αντίπαλο. Ήταν μια μεγάλη μάχη μεταξύ μας για νίκη. Στον φετινό αγώνα επιδιώξαμε να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε την πρόκληση της Porsche. Αυτές οι σκέψεις μας οδήγησαν να δουλέψουμε σκληρότερα και να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε για την υλοποίηση νέων τεχνολογιών και δεξιοτήτων. Στ0 φετινό Le Mans, είχα και πάλι την ευκαιρία να συναντηθώ και να μιλήσω με τον δρ. Porsche. Μου είπε ότι, όπως και εμείς, η εταιρεία του συμμετέχει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για να ενισχύσει τα αυτοκίνητά του παραγωγής. Ως κατασκευαστής αυτοκινήτων, που το κάνει εδώ και πολύ καιρό, η Porsche αξίζει πολύ σεβασμό. Αισθάνομαι πολύ λυπημένος και απογοητευμένος, που δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να αντιτάξουμε τις τεχνολογίες μας σε έναν τέτοιο αγώνα το επόμενο έτος.

Με την αποχώρηση της γερμανικής ομάδας, η Toyota μένει μόνη της στην LMP1 κατηγορία για την επόμενη χρονιά, και παρόλο που έχει δηλώσει ότι είναι δεσμευμένη μέχρι το 2019, είναι αρκετά πιθανό να αναθεωρήσει τα μελλοντικά της πλάνα. Φέτος, η Toyota έχει κερδίσει δύο αγώνες του WEC, στο Silverstone και στο Spa, με τους Anthony Davidson, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima.

 • Nick Katzagiannakis

  to-yoda may the force be with you!

 • charris

  Και παίζει πάλι 2η να βγαίνει χαχαχαχα

  πέρα από τη πλάκα ποιο το νόημα να υπάρχει ένα πρωτάθλημα με μια μόνο εταιρεία…?

  • Tsou Kostas

   θα εγκαταλείψουν όλα, και θα βγει πρώτο γενικής κάποιο 911

  • Mika

   Mε τη γκαντεμια τους, ολα παιζουν!!!!
   :p

 • SAMURAI-66
 • mixalhs7

  Δηλώσεις που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ όψιν απ’τους φανατικούς του πληκτρολογιου.

 • Dim203

  Μεγάλο πλήγμα για το θεσμό κ την τογιοτα λόγω έλλειψης κινήτρου κ ανταγωνισμού. Ώρα η nissan να ξαραχνιασει λιγο το σχεδιαστήριο..

  • Moby Dick

   H nissan??

 • Moby Dick

  Ένα δρόμο έχει η Τοyota τώρα. Να έρθει κι εκείνη Formula E.