Άκουσε τον κινητήρα της Ferrari Portofino

Σχετικά άρθρα

Μετά την προσχθεσινή παρουσίασή της, η Ferrari έχει πάει στο Κόπερ της Σλοβενίας προκειμένου να γυρίσει το επίσημο διαφημιστικό video του νέου της αυτοκινήτου και στο video αυτό θα ακούσεις για πρώτη φορά τον ήχο του 3,9-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, ο οποίος πλέον αποδίδει 600 άλογα στις 7.500 σ.α.λ. και 760 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 3.000 μέχρι τις 5.200 σ.α.λ. Η απόδοση του κινητήρα είναι αυξημένη κατά 40 άλογα και 5 Nm σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Οι επιδόσεις της Portofino είναι κλασικές “Ferrari”, και έτσι για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3,5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.

Το όνομα Portofino προέρχεται από το ιταλικό ψαροχώρι και τουριστικό θέρετρο, που φημίζεται για το γραφικό του λιμάνι και την ιστορική του σχέση με διασημότητες και καλλιτέχνες. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα αυτό χρησιμοποιείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Lamborghini το είχε χρησιμοποιήσει το 1987 όταν κατασκεύασε το πρωτότυπο Portofino, ενώ το 2008 παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Fiat Portofino. Η Ford από τη δική της μεριά, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000 πρόσφερε το χρώμα Portofino Blue στα μοντέλα των Ford, Lincoln και Shelby.

Bonus! Δες και την Ferrari Portofino σε shooting brake έκδοση, μια δημιουργία του X-Tomi.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...