Μηχανικός της VW καταδικάζεται σε 40 μήνες φυλάκισης λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντιτρόιτ των ΗΠΑ καταδίκασε σήμερα τον James Liang, πρώην μηχανικό της VW, σε φυλάκιση 40 μηνών, επειδή συμμετείχε στο σχέδιο της VW να πουλά diesel αυτοκίνητα στην αγορά των ΗΠΑ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων.

Ο Liang παραδέχτηκε την ενοχή του νωρίτερα μέσα στο έτος, λέγοντας πως παραπλάνησε τις ρυθμιστικές αρχές. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνάντησαν τον Liang την περασμένη εβδομάδα και πρότειναν ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τους δικηγόρους του να ζητούν ποινή 21 μηνών σε κατ οίκον περιορισμό. Ωστόσο ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Sean Cox, είπε πως ο Liang ήταν μέρος μιας μακροχρόνιας συνωμοσίας που έπληξε τον Αμερικάνικο λαό και το περιβάλλον της χώρας. Έτσι έβαλε τον Liang να καταβάλει πρόστιμο ύψος 200.000 δολαρίων, 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό που πρότειναν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, ενώ πρόσθεσε επιπλέον 4 μήνες στη ποινή κάθειρξης.

Ο Cox δήλωσε ότι ελπίζει ότι η ποινή φυλάκισης του Liang θα αποτρέψει άλλους μηχανικούς και στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας από παρόμοια εγκλήματα, ενώ τόνισε πως ο Liang έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.

Στις σχετικές ειδήσεις ο πρώην CEO της Volkswagen, o Martin Winterkorn έμαθε για πρώτη φορά για το Dieselgate στις 27 Ιουλίου του 2015, έναν μήνα προτού ενημερώσει το δ.σ της εταιρίας και σχεδόν 2 μήνες προτού έρθει στη δημοσιότητα το σκάνδαλο.

Αυτό δήλωσε στους ανακριτές ο πρώην διευθυντής ποιότητας της Volkswagen, με το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της VW να λέει πως το εκτελεστικό συμβούλιο της VW έμαθε για την σοβαρότητα της εξαπάτησης των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου του 2015.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...