Κατατακτήριες GP Βελγίου 2017: 68η pole για τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Κατατακτήριες

Την έβδομη φετινή pole position και την 68η στην καριέρα του πανηγύρισε πριν από λίγο ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός ήταν πολύ γρήγορος σήμερα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Michael Schumacher. Ο οδηγός της Mercedes θα ξεκινήσει από την καλύτερη θέση αύριο, ελπίζοντας ότι θα ξεκινήσει με νίκη το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Sebastian Vettel θα βρεθεί δίπλα του, με τον Γερμανό να τα δίνει όλα στο τέλος και να περνάει στη δεύτερη θέση, αλλά δίχως να είναι ικανός για κάτι καλύτερο. Ο Valtteri Bottas ήταν ο τρίτος ταχύτερος, με τον Kimi Raikkonen να περιορίζεται στην τέταρτη θέση. Ακολούθησαν οι Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Sergio Perez, Esteban Ocon και ο Jolyon Palmer, ο οποίος ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ας δούμε πώς κύλισαν οι κατατακτήριες:

Q1

Ο καιρός ήταν καλός, με αρκετή λιακάδα και τα θερμόμετρα να δείχνουν τους 23°C στον αέρα και τους 34°C στην άσφαλτο. Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που βγήκαν αμέσως έξω, αλλά η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Raikkonen, καθώς ο Φινλανδός ανέφερε πως είχε έντονες δονήσεις στην SF70H. Ο πρώτος ταχύτερος χρόνος ανήκε στον Hamilton, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:44.3, πατώντας σε πολύ μαλακά ελαστικά. Ο Raikkonen ήταν τέσσερα δέκατα αργότερος στην πρώτη προσπάθεια, όμως ο Vettel κατάφερε να βρει ακόμα 41 χιλιοστά και να περάσει πρώτος.

Ο Vandoorne είχε μετακινηθεί στην πέμπτη θέση, με τα υπέρ-μαλακά, όσο εμείς ακούγαμε τον Raikkonen να λέει ότι οι δονήσεις παραμένουν, επιστρέφοντας στα pits. Τα υπέρ-μαλακά είχαν και οι δύο Red Bull, με αποτέλεσμα ο Verstappen να ανέβει στην τρίτη θέση. Ο Hamilton κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, κατεβαίνοντας στο 1:44.1, αφήνοντας πίσω του τον Vettel.

Γρήγορες οι δύο Force India με τα υπέρ-μαλακά, σημειώνοντας τα καλύτερα περάσματα στο πρώτο και το τελευταίο κομμάτι, εκεί που η αεροδυναμική δεν είναι τόσο σημαντική. Ο Palmer εξακολουθούσε να είναι γρήγορος, όπως μαρτυρά και η όγδοη θέση του Βρετανού, όντας ταχύτερος από τον team-mate του, που βρισκόταν στην ενδέκατη θέση.

Έξι λεπτά έμεναν για το τέλος της περιόδου και ο Massa ήταν στην 15η θέση. Ο Βραζιλιάνος δέχτηκε ποινή πέντε θέσεων στην αυριανή εκκίνηση, επειδή αγνόησε διπλές κίτρινες σημαίες στο FP3. Τα περισσότερα μονοθέσια βρισκόταν στα pits, με τους αργότερους συνδυασμούς να φορούν φρέσκα υπέρ-μαλακά ελαστικά για νέες προσπάθειες.

Οι οχτώ πρώτοι παρέμειναν στα γκαράζ τους και οι υπόλοιποι βγήκαν για να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Για την πρόκριση πάλευαν οι Toro Rosso, όπως και ο Massa. Ο Sainz τα κατάφερε, εν αντιθέσει με τον team-mate του . Έτσι, εκτός έμειναν οι Massa, Kvyat, Stroll, Ericsson και Wehrlein.

Q2

Ο Hamilton έγινε ο πρώτος οδηγός που βγήκε, ωστόσο γρήγορα τον ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι. Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος , με 1:43.5, έχοντας πίσω του τον Raikkonen, που ανέφερε για μία ακόμα φορά δονήσεις, μόνο που τώρα ήταν σε μικρότερο βαθμό. Ο Bottas πήρε την τρίτη θέση, όσο ο Verstappen ήταν πίσω του και μπροστά από τον Vettel.

Ο Ricciardo ήταν 2,5 δέκατα μακριά από τον πρώην team-mate του, στην έκτη θέση, την ώρα που ο Palmer συνέχιζε να εντυπωσιάζει, παίρνοντας την έβδομη θέση, μπροστά από τις δύο Force India. Ο Alonso ήταν οριακά εντός της δεκάδας, όσο ο Vandoorne δεν ήταν όσο γρήγορος ήταν στο Q1. Το μισό της περιόδου είχε παρέλθει και όλοι επέστρεψαν στα γκαράζ τους, για τις τελευταίες προετοιμασίες. Ο Hulkenberg ήταν στην ενδέκατη θέση και ο Vandoorne στην 15η, κάτι που δεν είχε σημασία, αφού ο Βέλγος θα εκκινήσει από την τελευταία θέση.

Στα πέντε λεπτά για το τέλος, ξεκίνησαν να βγαίνουν τα μονοθέσια, μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο Mercedes. Πρόβλημα για την R.S.17 του Palmer, με τους μηχανικούς του να τραβούν τον Βρετανό πίσω στο γκαράζ, λόγω προβλήματος με τον συμπλέκτη. Το πρόβλημα λύθηκε και μάλιστα ο Palmer πρόλαβε να περάσει τη γραμμή για να ξεκινήσει νέο γύρο.

Ο Hamilton ήταν ακόμα πιο γρήγορος, γράφοντας το 1:42.9, έχοντας πίσω του τον Bottas, όμως ο Φινλανδός ήταν τρία δέκατα πιο αργός. Ο Hulkenberg βελτίωσε και μπήκε στην δεκάδα. Ο Alonso επέστρεψε εξοργισμένος στα pits, φωνάζοντας χαρακτηριστικά «no power, no power!» Μαζί με τον Ισπανό, εκτός έμειναν οι Grosjean, Magnussen, Sainz και Vandoorne.

Q3

Εκτός από τους Perez και Hulkenberg, οι οδηγοί δεν έχασαν χρόνο και άρχισαν να γράφουν γρήγορα περάσματα. Εξαιρετικά άτυχος ο Palmer, που είδε καπνό στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να παρκάρει εκτός πίστας την R.S.17. Ο Raikkonen έγραψε πρώτος ταχύτερο πέρασμα, με 1:43.2, αλλά ο Hamilton ήρθε για το 1:42.9, με καλύτερο χρόνο στο πρώτο και το τρίτο κομμάτι. Ο Bottas ήταν ένα δέκατο πίσω από τον Raikkonen και ο Vettel δεν μπορούσε για την ώρα να ανταγωνιστεί ούτε τον Raikkonen.

Ο Verstappen στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Ricciardo. Μετά από τον μοναδικό γρήγορο γύρο, τα έξι αυτά μονοθέσια γύρισαν στα pits. Κανείς άλλος δεν είχε σημειώσει χρόνο, παρόλο που έμεναν κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά για τη λήξη. Νέο σετ υπέρ-μαλακής γόμας σε όλα τα μονοθέσια, με τις δύο Mercedes να βγαίνουν πάλι πρώτες έξω.

Στα δύο λεπτά για το τέλος, όλοι ζέσταναν ελαστικά για την τελευταία τους προσπάθεια. Ο Hamilton δεν κατάφερε να κερδίσει χρόνο στο πρώτο κομμάτι, αλλά ήταν ακόμα ταχύτερος στο μεσαίο, αλλά και στο τρίτο, με αποτέλεσμα να σημειώσει 1:42.5, εξαφανίζοντας τον ανταγωνισμό. Ο Bottas βελτίωσε και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, αλλά ο Vettel τα άφησε όλα για το τέλος, χωρίς, όμως, να μπορεί να απειλήσει τον Hamilton.

Ο Bottas έπεσε στην τρίτη θέση και ο Raikkonen στην τέταρτη, με τον Verstappen να είναι σημαντικά ταχύτερος από τον Ricciardo, τη στιγμή που ο Hulkenberg κατάφερε να βρεθεί ξανά πίσω από τις δύο Red Bull.

Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Ο γύρος του Hamilton

Τα καλύτερα των κατατακτήριων

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα