Renault: Κακό timing η επιστροφή του Alonso σε μας το 2018

Σχετικά άρθρα

Έχει “φάει πόρτα” σίγουρα από Ferrari, και Red Bull, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ανανεώσει και ο Valtteri Bottas με την Mercedes. Φαίνεται, όμως, ότι άλλη μια ομάδα δεν καταδέχεται να φέρει στις τάξεις της τον πρωταθλητή της F1 του 2005 και 2006.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Renault Sport F1, Cyril Abiteboul, σε πρόσφατη δήλωση του είπε ότι το 2018 θα ήταν νωρίς για την ομάδα του, ώστε να φέρει τον Ισπανό, καθώς οι Γάλλοι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες του Alonso.

Και αυτό, παρότι η Renault εμφανίζει σημάδια συνεχούς βελτίωσης, όντας η τέταρτη ομάδα στον αγώνα του Spa, το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο, ο Abiteboul πιστεύει ότι η ομάδα δεν θα κάνει πολύ μεγάλο άλμα απόδοσης την επόμενη χρονιά, έτσι ώστε να ικανοποιήσει τον Alonso.

Και εξαιτίας αυτού, ο Abiteboul φοβάται μια επανάληψη των απογοητεύσεων που έχει εκφράσει ο Ισπανός προς την Honda, κάτι που προφανώς θα προκαλούσε αρνητική δημοσιότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η απάντησή μου στον Fernando θα είναι πάντα η ίδια. Πρώτον, είναι μέρος μιας μεγάλης ομάδας, που νομίζω ότι βρίσκεται στη μέση μιας σειράς στρατηγικών αποφάσεων. Δεύτερον, νομίζω ότι πρέπει να εξετάσει προφανώς το timing του, και να εξετάσει το timing των άλλων ομάδων. Τα πράγματα πρέπει να είναι συμβατά, έτσι ώστε να μπορεί να είναι μια επιτυχημένη συνύπαρξη, και όχι μόνο επειδή υπήρξε μια επιτυχημένη συνύπαρξη στο παρελθόν. Είναι το μέλλον για το οποίο ανησυχούμε. Έχει τη δυναμική του, νομίζω ότι τον επείγει να είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι για πρωταθλήματα. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται να μας πάρει λίγο χρόνο για να έχουμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να του προσφέρει αυτό, έτσι ξεκάθαρα το ένα πράγμα που δεν θα ήθελα, είναι να έχουμε έναν απογοητευμένο Fernando σε ένα αυτοκίνητο της Renault, αυτό είναι σίγουρο.

Το ποιος θα κάτσει δίπλα στον Nico Hulkenberg, στην -σχεδόν βέβαιη- περίπτωση που φύγει ο Joylon Palmer, είναι ακόμα άγνωστο. Έχουν ακουστεί, όμως, τα ονόματα των Sergio Perez, Carlos Sainz, Esteban Ocon και Robert Kubica.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα