Rolls-Royce Phantom με κινητήρα από Supra 900 ίππων

Σχετικά άρθρα

Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον engine swap. Βλέπεις ένας Ιάπωνας από το Τόκιο, αποφάσισε να πετάξει τον εργοστασιακό V12 6,75-λίτρων κινητήρα της Rolls-Royce και να τοποθετήσει κάτω από το μακρύ καπό της Phantom του, τον εξακύλινδρο 3,0-λιτρο 2JZ-GTE κινητήρα από την Toyota Supra, ο οποίος έχει βελτιωθεί και παράγει 900 άλογα.

Γιατί όμως αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγούσε την Phantom καθημερινά, έχοντας διανύσει 190.000 χλμ, προτού ο κινητήρας παραδώσει πνεύμα. Απευθύνθηκε στην RR και του είπε πως απαιτείται να κάνει δύο χρόνια αναμονή προκειμένου να του παρέχει νέο κινητήρα και έτσι πήρε την απόφαση να τοποθετήσει τον 3,0-λιτρο 2JZ-GTE, ο οποίος βελτιώθηκε ώστε να παράγει 900 άλογα, σχεδόν τα διπλάσια από όσα παρήγαγε o V12 της Rolls-Royce.

Το τετρατάχυτο αυτόματο κιβώτιο προέρχεται από το Lexus GS, με τον ιδιοκτήτη να τοποθετεί και ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Ohlins.

https://youtu.be/0Mg34Cu40Ds

ΠηγήSpeedhunters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...