Πωλείται η Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition του Michael Jordan

Σχετικά άρθρα

Μια Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition που ανήκε στον Michael Jordan, βρίσκεται προς πώληση στην Αμερική για 625.000 δολάρια. Ο πωλητής δεν αναφέρει αν ο Αμερικάνος θρύλος του basket, με περιουσία 1,31 δις δολάρια, αγόρασε το αυτοκίνητο καινούριο, ή το παρέλαβε “μεταχειρισμένο”, αλλά όπως και να έχει το οδόμετρο γράφει ότι έχει διανύσει μόλις 1.670 χλμ.

Η 722 Edition αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση του γερμανό-βρετανικού υπεραυτοκινήτου με μεγαλύτερη ιπποδύναμη, λιγότερο βάρος (-44 κιλά) βελτιωμένη αεροδυναμική και ανάρτηση. Βελτιωμένη ανάρτηση σημαίνει χαμηλότερο αμάξωμα και πιο σφιχτές ρυθμίσεις, με το πλαίσιο της 722 Edition να αποτελείται εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, αν εξαιρεθούν δύο αλουμινένια υποπλαίσια, με το monocoque μάλιστα να είναι περισσότερο εξελιγμένο και άκαμπτο σε σχέση με αυτό της απλής SLR.

Μηχανικά, η AMG κατασκεύαζε χειροποίητα τον υπερτροφοδοτούμενο V8 5,5 λίτρων, και είναι βελτιωμένος στα σημεία σε σχέση με την “απλή” SLR, με την 722 να αποδίδει 650 ίππους και 820 Nm ροπής, 24 άλογα και 40 Nm ροπής περισσότερα από την SLR. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός πεντατάχυτου αυτόματου κιβωτίου, με τα τρία προγράμματα λειτουργίας, και επιταχύνει σε μόλις 3,6 δεύτερα για τα 0-100 χλμ/ώρα, 10,2 δεύτερα για τα 0-200 χλμ/ώρα, 28 δεύτερα για τα 0-300 χλμ/ώρα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 337 χλμ./ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα επόμενα μοντέλα της McLaren θα είναι εμπνευσμένα από την F1

Η McLaren ξεκίνησε το teasing της επόμενης σχεδιαστικής της γλώσσας, με την εταιρία να λέει πως η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της θα εμπνέεται από...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr