Η Porsche σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, ζητά από την Audi αποζημίωση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα που προκλήθηκαν λόγω του Dieselgate, μιας και η Porsche αναγκάστηκε είτε να ανακαλέσει, είτε να εξαγοράσει πίσω, μοντέλα της που εξοπλίζονται με τον 3,0-λιτρο V6 TDI κινητήρα της Audi, ο οποίος και έφερε παράνομο λογισμικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Porsche, έχει διαβιβάσει γραπτώς τις αξιώσεις της στους ομολόγους της στην Audi, η οποία έχει παραδεχτεί τον Νοέμβριο του 2015 πως ο 3,0-λιτρος diesel V6 κινητήρας της που έχει τοποθετηθεί σε περίπου 80.000 μοντέλα της Volkswagen, της Audi και της Porsche, διέθετε λογισμικό εξαπάτησης των πραγματικών εκπομπών ρύπων.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Porsche ανακοίνωσε την ανάκληση 22.000 Cayenne Diesel λόγω του παραπάνω προβλήματος, ενώ η Ελβετία απαγόρευσε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου. Εκπρόσωπος της Porsche, ερωτώμενος για το θέμα, δήλωσε πως τα εσωτερικά θέματα του VW Group δεν προορίζονται για δημόσια συζήτηση, ενώ εκπρόσωπος της Audi αρνήθηκε να σχολιάσει.

 • SAMURAI-66

  Η vw τα βαζει με την skoda η porsche με την audi…..εχουν χασει τον μπουσουλα μεσα στο group προσπαθωντας να βρουν ποιος ειναι μεγαλυτερος η μικροτερος απατεωνας και τρωνε τα λυσσακα τους.
  Γερμανοι!!

  • manowar

   Nurbundring,, LeMans,, 24 ωρες,, dtm,, φαντασου να μην εχαναν τον μπούσουλα κιόλας ε;;

 • Smartass

  Τι δουλειά είχε η Ρorsche να βγάλει τρακτέρ με το έμβλημα της;;

 • Αννίβας

  H vw έχει πρόβλημα με την skoda γιατί μπορεί να κατασκευάζει και να πουλάει το ίδιο αυτοκίνητο ποιο φτηνά.
  Η Porsche έχει πρόβλημα με την audi γιατί την εξαπάτησε με τον κινητήρα .
  Μια ωραία ατμόσφαιρα αυτή η οικογένεια.

 • anagnwsths

  “Φωνάζει η κωλότσεπη οτι η δεξιά τσέπη της χρωστάει 100 ευρώ” ή το καλύτερο
  “Το δεξία @ρχίδι παραπονιέται οτι το αριστερό χτυπάει πάνω του κάθε φορά που τρέχω”

 • jim_1

  Δεν μπορώ να καταλάβω στο VAG δεν υπάρχει κοινό ταμείο τα κέρδη ποιος τα παίρνει..?Ανεξάρτητα λειτουργεί η κάθε εταιρεία..?Porsche είσαι φάουλ δηλαδή μας λες ότι πουλούσες έναν κινητήρα και οι μηχανικοί σου δεν είχαν ιδέα..?Δεν ήξερες τι προϊόν πουλάς μην ζητάς τα ρέστα από την AUDI..προβλέπω ότι το VAG θα πουλήσει σύντομα μια εταιρεία για να δουμε ποια θα είναι..?Τώρα που η Hyundai – Kia έχει αρκετό ρευστό λέτε να κάνει κανένα μπαμ..?

 • mother1russia

  H BMW πρεπει να αγορασει την Porsche και οι 2 κορυφαιοι του κοσμου να μοιραζουν πονο

  • jim_1

   Η bmw δεν νομίζω να αγοράσει την porsche γιατί θα έχει εσωτερικό ανταγωνισμό άσε που έτσι και αλλιώς έχει μεγάλη γκάμα βέβαια δεν έχει αποκλειστικά sports car αλλά μπορεί να φτιάξει , έχει sport luxary cars μια skoda ίσως να αγόραζε για φθηνό brand…