Ferrari: Μπορούμε να το γυρίσουμε

Σχετικά άρθρα

Μετά το Ιαπωνικό Grand Prix, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Lewis Hamilton. Η διαφορά του από τον Sebastian Vettel έφτασε τους 59 βαθμούς, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι ο Γερμανός είναι εξαιρετικά άτυχος φέτος, αφού έχει χάσει βαθμούς στους τελευταίους αγώνες, χωρίς να έχει κάνει κάτι ο ίδιος.

Μένουν μόλις τέσσερις αγώνες για το τέλος και ο Hamilton έχει «δικαίωμα» για δύο εγκαταλείψεις, χωρίς και πάλι να χάσει το προβάδισμα. Η κατάσταση για την ιταλική ομάδα μόνο καλή δεν είναι, ωστόσο το αφεντικό της Ferrari, Sergio Marchionne, θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, μιας και η SF70H είναι ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο, που μπορεί να κερδίσει όλους τους αγώνες μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Η σεζόν δεν έχει χαθεί. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να το κάνουμε. Με όλη την μετριοπάθεια που έχουμε στη Ferrari, το μονοθέσιο έχει σημειώσει τρομερή πρόοδο. Δε μιλώ για κακή τύχη, επειδή δεν πιστεύω σε αυτή. Άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε όλους, ειδικά σ’ εμάς στον αγώνα. Το σημαντικό είναι να μην χάσουμε την αυτοπεποίθηση που έχουμε αποκτήσει μέχρι στιγμής.

Ο 65χρονος παραδέχεται ότι ο ποιοτικός έλεγχος δεν ήταν το φετινό ατού της Scuderia, με το μπουζί να παρουσιάζει πρόβλημα στην Ιαπωνία, παρόλο που στη Μαλαισία ο Vettel φόρεσε ένα ολοκαίνουριο power unit. Παρ’ όλα αυτά, ο Marchionne είναι σίγουρος πως τα προβλήματα αξιοπιστίας θα λυθούν.

Χωρίς να είμαι αλαζόνας, πιστεύω ότι η Ferrari είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Mercedes σήμερα, αν όχι σε υψηλότερο. Η Red Bull έχει κάνει, επίσης, πρόοδο, όμως δεν πιστεύω ότι επηρεάζει τη θέση της Ferrari. Η έλλειψη ποιοτικού ελέγχου είναι έναν πρόβλημα που πιθανώς έχουμε αγνοήσει, επειδή δεν ήταν τόσο σημαντικό. Αλλά, τώρα έχουμε αυτές τις τρεις περιπτώσεις, με καταστροφικές επιπτώσεις. Θα το διορθώσουμε.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα