Η Audi ετοιμάζει τρία ηλεκτρικά μέχρι το 2020

Σχετικά άρθρα

Από το 2018 μέχρι το 2020 η Audi θα βγάλει στην αγορά τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτό είπε ο Peter Mertens, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας, ο οποίος συμπλήρωσε πως η Audi έχει θέσει ως στόχο να κυκλοφορήσει περισσότερα από 20 ηλεκτροκίνητα οχήματα πριν το 2025, με τα 12 εξ αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο και CEO της Audi, Rupert Stadler, η παραγωγή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα γίνεται στα εργοστάσιά της εταιρίας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Μεξικού και της Ουγγαρίας.

Ήδη, η Audi έχει αναθέσει την παραγωγή δύο ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στις Βρυξέλλες του Βελγίου. Πρόκειται για το e-tron Quattro που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2018, με το e-tron Sportback να ξεκινά την παραγωγή του στο ίδιο εργοστάσιο από το 2019. To 2020 αναμένεται ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο.

Η Audi αναπτύσσει μαζί με την Porsche την πλατφόρμα Premium Platform Electric, με τον Meters να επιβεβαιώνει πως θα καταργήσουν το 40% των διαθέσιμων κινητήρων της, ανάμεσά τους και οι V10 και W12, με τους V8 TDI να έχουν ακόμη μέλλον.

Για το e-tron Quattro o Mertens είπε πως θα προσφέρεται στις βασικές εκδόσεις με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστά άξονα και έναν στον πίσω, που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου, που θα είναι τοποθετημένη κάτω από την καμπίνα των επιβατών, μεταξύ των δύο αξόνων. Οι κορυφαίες εκδόσεις επιδόσεων θα χρησιμοποιούν τρεις ηλεκτροκινητήρες (έναν μπροστά και δύο πίσω). Το σύστημα κίνησης θα μπορεί να μεταφέρει την ροπή όπου χρειαστεί (εμπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά) μέσα σε νανοδευτερόλεπτα, δίνοντας έτσι στο crossover καλύτερο χειρισμό από ένα αντίστοιχο μοντέλο βενζίνης ή πετρελαίου.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει τουλάχιστον δύο μεγέθη μπαταριών στους πελάτες, τα οποία θα υποστηρίζουν ταχυφορτιστές 150 kW, με το 80% των μπαταριών να φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά. Η Audi αναφέρει πως τα e-tron μοντέλα της θα υποστηρίζουν και ταχυφορτιστές 350 kW όταν αυτοί αναπτυχθούν σε ευρεία κλίμακα, ενώ θα υποστηρίζουν και ασύρματη επαγωγική φόρτιση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα