Μειωμένα κατά 51% τα κέρδη του VW Group κατά το τρίτο τρίμηνο

Σχετικά άρθρα

Το VW Group ανακοίνωσε τα οικονομικά του στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του έτους, εκεί όπου είδε τα καθαρά κέρδη του να παρουσιάζουν σημαντική πτώση, λόγω του Dieselgate.

Ειδικότερα, η κερδοφορία της γερμανικής εταιρείας υποχώρησε κατά -51% στα 1,06 δισ. ευρώ, έναντι 2,28 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, τα έσοδα του VW Group ενισχύθηκαν κατά +5,8% στα 55 δισ. ευρώ, έναντι 52 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2016, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ των ειδικών στοιχείων αυξήθηκε κατά +15% στα 4,32 δισ. ευρώ, έναντι 3,75 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Frank Witter, δήλωσε αισιόδοξος για το σύνολο του έτους, τονίζοντας ωστόσο ότι οι συνέπειες από το σκάνδαλο δεν έχουν τελειώσει ακόμα.

Το dieselgate δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος του και θα συνεχίσει να απαιτεί μεγάλες προσπάθειες από όλον τον όμιλο.

Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά περιθώρια του έτους, τα οποία θα είναι ανώτερα από το 6-7% των προηγούμενων εκτιμήσεων, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...