Επίσημο: SCG 004S. Τριθέσιο με 650 άλογα και με χτένι

Σχετικά άρθρα

Η Scuderia Cameron Glickenhaus παρουσίασε επίσημα το 004S, το νέο της τριθέσιο supercar, στο οποίο ο οδηγός κάθεται στη μέση, με τους επιβάτες να κάθονται πίσω του, δεξιά και αριστερά του, όπως στην McLaren F1, ενώ στο δεξί χέρι του οδηγού, βρίσκεται ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με “χτένι”, με την εταιρία να δηλώνει πως θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα αυτόματο κιβώτιο με paddles.

Το τριάκτινο τιμόνι έχει ρετρό σχεδιασμό, με το αναλογικό στροφόμετρο και το αναλογικό ταχύμετρο να βρίσκονται πίσω από αυτό. Δεξιά και αριστερά τους, υπάρχουν μικρότερα όργανα που παρέχουν στον οδηγό όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Στην Competizione έκδοση υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Το μοντέλο φορά έναν biturbo 5,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 650 ίππων με 720 Nm ροπής ο οποίος στροφάρει έως τις 8.200 σ.α.λ. Η εταιρία υπόσχεται ότι η απόκριση στις εντολές του γκαζιού είναι ίδιες με αυτές ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες, φυσικά και μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους, έχει σώμα και σασί από carbon και ζυγίζει 1.180 κιλά. Η εταιρία έχει στα πλάνα της να παρουσιάσει και τις αγωνιστικές παραλλαγές του αυτοκινήτου, όπως τις GTE/LM, GT4 και GT3/SPX.

Η SCG δέχεται ήδη παραγγελίες και προκαταβολές 40.000 δολαρίων, έχοντας ως στόχο να κατασκευάσει 250 αυτοκίνητα ετησίως, με την παραγωγή του να ολοκληρώνεται μέσα στο 2020/2021. Η αρχική του τιμή ξεκινά από τις 400.000 δολάρια, με τα πρώτα 25 να είναι η έκδοση Founders Edition και να παραδίδονται μέσα στο διάστημα 2018-2019, με την εταιρία να σχεδιάζει να κατασκευάσει 250 αυτοκίνητα ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...