Πριν δέκα μήνες, η Infiniti παρουσίασε το QX50 Concept, και στην έκθεση του Los Angeles, που ανοίγει τις πύλες σε μια εβδομάδα, θα δούμε την έκδοση παραγωγής αυτού. Για το λόγο αυτό η ιαπωνική εταιρία έδωσε σήμερα την πρώτη teaser φωτογραφία του μεσαίου SUV της, από την οποία βλέπουμε μέρος του εμπρός τμήματος. Πιο συγκεκριμένα διακρίνονται τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα και η μάσκα του αυτοκινήτου, που προμηνύουν για ένα εντυπωσιακό και εκφραστικό αποτέλεσμα, σε ένα σώμα γεμάτο καμπύλες.

Το QX50 θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο της Infiniti που θα φορέσει τον ολοκαίνουργιο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0-λίτρων με μεταβλητή τεχνολογία συμπίεσης. Ο κινητήρας αποδίδει 272 άλογα και 390 Nm ροπής και επιτρέπει στο QX50 να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα γρηγορότερα από οποιονδήποτε 2,0-λιτρο ανταγωνιστή του μοντέλου. Παράλληλα καταναλώνει 27% λιγότερο βενζίνη από τον 3,7-λίτρων V6 κινητήρα της εταιρίας, απόδοσης 325 ίππων με 361 Nm ροπής.

Ο κινητήρας που αλλάζει τον λόγο της συμπίεσης από 8:1 σε 14:1, συνδυάζεται αποκλειστικά με CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτόν, αλλά και για το πως λειτουργεί η μεταβλητή συμπίεση μπορείς να διαβάσεις εδώ.