Aria FXE. Υβριδικό hypercar 1.150 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Aria στην έκθεση του Λος Άντζελες παρουσίασε το FXE, ένα νέο supercar το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2019. Διαθέτει carbon monocoque σασί, carbon πάνελ και αρκετά 3D εκτυπωμένα εξαρτήματα κατασκευασμένα από τιτάνιο.

Το μοντέλο θα προσφέρεται σε εκδόσεις. Η FE φορά τον ατμοσφαιρικό V8 6,2-λίτρων κινητήρα ο οποίος στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε καμία περαιτέρω λεπτομέρεια σχετικά με την απόδοση και τις επιδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ωστόσο ήταν πιο αποκαλυπτική στο FXE, την υβριδική έκδοση. Αυτή συνδυάζει έναν V8 κινητήρα 720 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 540 ίππων που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 10 kWh. Συνδυαστικά αποδίδουν 1.150 άλογα με 1.785 Nm ροπής, με το σύνολο να συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Xtrac. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 338 χλμ/ώρα.

Στόχος της εταιρίας είναι να πουλήσει 400 FE και FXE.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...