Κυριαρχία της Mercedes και το 2018 προβλέπει ο Brawn

Σχετικά άρθρα

Περισσότερη πίεση από ποτέ δέχθηκε η Mercedes τη φετινή σεζόν, αφού η Ferrari εκμεταλλεύτηκε τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, μειώνοντας κατά πολύ τη διαφορά από τη γερμανική ομάδα. Μάλιστα, σε μερικούς αγώνες η SF70H ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο, αλλά στο τέλος η ομάδα του Brackley και ο Lewis Hamilton ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τον παγκόσμιο τίτλο.

Η W08 ήταν ένα δύστροπο μονοθέσιο και οι μηχανικοί δυσκολευόταν πολλές φορές να βρουν το «sweet spot», με τον στόχο πλέον να είναι η εξαφάνιση των αρνητικών εν όψει της W09. Ο James Allison και οι μηχανικοί του εργάζονται σκληρά πάνω στο νέο μονοθέσιο, και ο Ross Brawn ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να αναμένουμε συνέχιση της κυριαρχίας, αφού περιμένει από τους τεχνικούς στο Brackley και Brixworth να κάνουν ξανά την καλύτερη δουλειά.

Έχουν μια σπουδαία ομάδα ανθρώπων, αλλά η μικρή μου ανησυχία είναι πως θα γίνουν ακόμα πιο δυνατοί τώρα. Είχαν μια αλλαγή στη διοίκηση -ο Paddy Lowe έφυγε και ο James Allison ήρθε- και ήταν εν μέσω αλλαγών στους κανονισμούς, οπότε δεν ήταν εύκολο. Σύμφωνα με τους ίδιους, το μονοθέσιό τους φέτος ήταν λίγο «ντίβα» και υποψιάζομαι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί του χρόνου. Οπότε, βλέπω -δυστυχώς με πολλούς τρόπους- τη συνέχιση της κυριαρχίας. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνω λάθος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος για το αγωνιστικό κομμάτι παραδέχεται ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές για τη βελτίωση του θεάματος, αφού δεν ήταν η πιο συναρπαστική σεζόν που έχουμε δει. Το Abu Dhabi αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, μιας και ήταν ίσως ο πιο ανιαρός αγώνας της σεζόν. Ο Brawn λέει πως θα χρειαστεί χρόνος για να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά είναι σίγουρος πως τα βήματα γίνονται στη σωστή κατεύθυνση.

Θα πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπημένη άποψη. Είχαμε μερικούς σπουδαίους αγώνες φέτος και το Abu Dhabi δεν ήταν μέσα σ’ αυτούς, αλλά είχαμε κάποιους ωραίους αγώνες. Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός των πιστών, των μονοθεσίων, των οδηγών και του πόσο ανταγωνιστικός είναι ο καθένας, οπότε είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια δυνατή νέα σεζόν.

Όσον αφορά την αλλαγή στα μονοθέσια, τις τροποποιήσεις στις πίστες ίσως και στην ανάπτυξη ελαστικών για τη βελτίωση των αγώνων, είναι κάτι που θα πάρει λίγο χρόνο. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα το δείτε τα επόμενα χρόνια, ότι κάθε απόφαση θα είναι στη σωστή κατεύθυνση, όταν στο παρελθόν δεν ήταν έτσι. Πιστεύω ότι μπορώ να δεσμευτώ πως κάθε αλλαγή στους αθλητικούς και τεχνικούς κανονισμούς θα παρθεί στην κατεύθυνση της βελτίωσης του θεάματος και των αγώνων.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...