Τα πρώτα review του Alpine A110 [Bonus 0-200 χλμ/ώρα]

Σχετικά άρθρα

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες από την παρουσίαση του νέου Alpine A110 για να δούμε τα πρώτα review του γαλλικού σπορ μοντέλου.

Με τους Γάλλους να ετοιμάζουν και μια δυνατότερη έκδοση του A110 με 300 άλογα, να θυμίσω πως το αυτοκίνητο κατασκευάζεται πάνω σε μια αλουμινένια πλατφόρμα, έχει αλουμινένιο σώμα, με το βάρος του να αγγίζει τα 1.080 κιλά.

Κίνηση παίρνει από έναν 1.800αρη turbo κινητήρα απόδοσης 252 ίππων με 320 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας είναι τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω άξονα και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag, με το γρανάζωμά του να είναι ειδικά ρυθμισμένο για το A110. Έχει τρία προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Track) που προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του κινητήρα, του κιβωτίου, του συστήματος διεύθυνσης του ESC και του ήχου της εξάτμισης. Έχει μήκος 4.178 mm, πλάτος 1.798 mm, ύψος 1.252 mm και κατανομή βάρους 44% μπροστά και 56% πίσω.

Έχει αξιοσημείωτη αεροδυναμική με επίπεδο πάτωμα και διαχύτη. Ο αεροδυναμικός του συντελεστής είναι 0,32 Cd, από τους μικρότερους στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω, με τις αλουμινένιες τετραπίστονες δαγκάνες να είναι της Brembo. Το πίσω σύστημα πέδησης διαθέτει ένα ενσωματωμένο ενεργοποιητή χειρόφρενου, για πρώτη φορά παγκοσμίως, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο 2,5 κιλά από το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Οι ελαφριές ζάντες αλουμινίου είναι διαστάσεων 18″ με ελαστικά 205/40 μπροστά και 235/40 πίσω, με το ρεζερβουάρ να είναι τοποθετημένο πίσω από τον μπροστά άξονα.

Το κάθε κάθισμα της Sabelt ζυγίζει 13,1 κιλά, με τις ράγες στήριξης να είναι έως και 50% ελαφρύτερες σε σύγκριση με αυτές που χρησιμοποιούν ορισμένοι από τους ανταγωνιστές του A110. Είναι επενδυμένα με δέρμα και σύμφωνα με την Alpine, προσφέρουν “εξαιρετική ποιότητα και άνεση”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Στις 4 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του Renault Captur facelift

Έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τη στιγμή που η Renault αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Captur, με τη γαλλική εταιρία να ετοιμάζει το facelift...
Autoblog.gr