VW Group και Hyundai συνεργάζονται με την Aurora

Σχετικά άρθρα

Το VW Group και η Hyundai ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την αμερικάνικη start-up εταιρεία Aurora, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού αυτόνομη τεχνολογία.

Η Aurora που ιδρύθηκε από πρώην μηχανικούς της Google, της Tesla και της Uber, αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη και αυτόνομα συστήματα οδήγησης. Οι εταιρίες δηλώνουν πως η συνεργασία αυτή θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, προκειμένου να αναπτυχθούν αυτόνομες τεχνολογίες που θα περάσουν στα μελλοντικά αυτοκίνητά τους.

Η VW και η Aurora δήλωσαν πως θα ενσωματώσουν το λογισμικό και τους αισθητήρες της Aurora στα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, προκειμένου αυτά να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα εντός πόλεων. Σε μεταγενέστερο επίπεδο, η VW θα ενσωματώσει τη τεχνολογία αυτή και σε άλλα οχήματα του VW Group, όπως ΙΧ, φορτηγά και λεωφορεία.

Η Hyundai θα τοποθετήσει την τεχνολογία της Aurora σε μοντέλα της που θα δοκιμαστούν στην αγορά της Κίνας, όπου ανάμεσά τους θα βρίσκεται και το νέο αυτοκίνητο υδρογόνου που παρουσιάσει η κορεατική εταιρία την ερχόμενη εβδομάδα στην CES. Στόχος της Hyundai είναι έως το 2021 να προσφέρει στην αγορά αυτοκίνητα που θα εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 4.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Hyundai Mobis θα παρουσιάσει στην CES την τεχνολογία DDREM (Departed Driver Rescue & Exit Maneuver), η οποία μέσω μιας κάμερας υπέρυθρων θα παρακολουθεί το πρόσωπο και τα μάτια του οδηγού και θα ελέγχει συνεχώς αν αυτός έχει σημάδια υπνηλίας. Σε περίπτωση μάλιστα που ο οδηγός αποκοιμηθεί, τότε το αυτοκίνητο θα μπαίνει σε αυτόνομη λειτουργία επιπέδου 4 και θα σταματά με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου. Η εταιρία θεωρεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή το 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...

Οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan στην Ελλάδα, με το αυτοκίνητο να ξεκινά από τις 34.300 ευρώ και να προσφέρεται με τον 1.5...