Είναι αυτές οι πραγματικές ιπποδυνάμεις των κινητήρων της Formula 1;

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία μου με τους turbo V6 κινητήρες. Σίγουρα, θα προτιμούσα θηριώδεις ατμοσφαιρικούς V10 ή V12 με ουρλιαχτό από άλλον πλανήτη και ιπποδυνάμεις πάνω από 1.000 άλογα, διαθέσιμα διαρκώς και όχι μόνο για 33 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την τεχνολογία που βρίσκεται στα υβριδικά σύνολα.

Κάτι που πάντα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον όταν αναφερόμαστε σε αγωνιστικούς κινητήρες είναι η ιπποδύναμη. Όπως καταλαβαίνεις, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τη μέγιστη ιπποδύναμη όλων των κινητήρων της Formula 1, και λέω μέγιστη, διότι, λόγω των περιορισμό στον αριθμό των power units ανά οδηγό, οι ομάδες σπανίως παίρνουν την πλήρη δυναμική του κινητήρα, κάτι που γίνεται για μερικούς γύρους στις κατατακτήριες ή στον αγώνα, όταν ο οδηγός καλείται να πιέσει στο όριο.

Έστω, λοιπόν, ότι αναφερόμαστε στη μέγιστη ιπποδύναμη, και πάλι δεν γίνεται να πάρουμε δεδομένα από όλους τους κατασκευαστές και να τα συγκρίνουμε. Ωστόσο, το Auto Motor und Sport έκανε κάτι άλλο, υπολογίζοντας τη δύναμη βάσει των μετρήσεων του GPS, συνεπώς είναι κατανοητό πως μιλάμε κατά προσέγγιση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το γερμανικό περιοδικό, το power unit της Mercedes είναι το δυνατότερο του grid, καθώς μπορεί να παράγει δύναμη 949 αλόγων, στα οποία προφανώς συμπεριλαμβάνονται τα 161 ηλεκτρικά άλογα. Η διαφορά που τη χωρίζει από τη Ferrari είναι 15 άλογα, αφού ο 062 ήταν πέρυσι στα 934 άλογα.

Χωρίς να μας προκαλεί καμία έκπληξη, η Renault είναι στην τρίτη θέση, αλλά οι Γάλλοι έχουν ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουν, μιας και το νούμερο για τον R.E.17 είναι 907 άλογα. Στην τελευταία θέση, το power unit της Honda, το οποίο έχει δύναμη 881 αλόγων και βρίσκεται 68 άλογα πίσω από τον κινητήρα της Mercedes, μια διαφορά ιδιαίτερα μεγάλη στη Formula 1.

Η Renault ισχυρίζεται ότι βελτίωσε κατά ένα δευτερόλεπτο στον γύρο τον κινητήρα της κατά τη διάρκεια του 2017, όταν η Mercedes υποστηρίζει πως είναι κοντά στο φράγμα των 1.000 αλόγων. Όπως φαινόταν και στην πίστα, το γερμανικό και το ιταλικό power unit είναι αρκετά πιο δυνατά από το γαλλικό, με τη Honda να εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα 900 άλογα, κάτι που λογικά θα αλλάξει το 2018, όμως και πάλι οι Ιάπωνες πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά για να μειώσουν σημαντικά την ψαλίδα από την κορυφή και κυρίως να βελτιώσουν την αξιοπιστία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα