H Citroen μειώνει τον προϋπολογισμό της για το WRC, αλλά δεν φεύγει

Σχετικά άρθρα

Πηγές κοντά στη γαλλική ομάδα αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός μειώθηκε αισθητά για την φετινή χρονιά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της PSA, Carlos Tavares, να επιμένει ότι θέλει να δει τα χρήματα που διατίθενται να αξιοποιηθούν καλύτερα.

Από την άλλη, απορρίπτει ρητά ότι η μείωση του προϋπολογισμού της αγωνιστικής ομάδας της Citroen θα επηρεάσει τις πιθανότητες της να κερδίσει τίτλους στο WRC, τονίζοντας:

Πέρυσι ήμασταν τελευταίοι. Νικηθήκαμε το 2017. Ήμασταν τέταρτοι από τέσσερις ομάδες, αποτύχαμε. Αλλά ο προϋπολογισμός μας ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από την ομάδα που κέρδισε τον τίτλο –M-Sport. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα δεν έχουν αποτέλεσμα, εφόσον ο προϋπολογισμός είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Ο τρόπος μας δεν είναι να αγοράσουμε τους καλύτερους οδηγούς και να έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Δεν πρόκειται για: εδώ είναι το δοχείο χρημάτων, τώρα πηγαίνετε και κερδίζετε -αυτός δεν είναι ο τρόπος μας να αγωνιστούμε. Δεν είμαστε εταιρεία με χρήματα, και πιστεύω ότι τα χρήματα δεν είναι ο νούμερο ένα παράγοντας στο άθλημα, το νούμερο ένα είναι η εμπειρία, η επιμονή και η δυνατότητα επανεκκίνησης όταν αποτύχεις.

Εάν δώσεις σε μια ομάδα τα περισσότερα χρήματα και τους καλύτερους οδηγούς, όλα είναι υψηλά, υψηλά, υψηλά, αλλά ποια είναι η αξία;

Η αξία είναι το γεγονός να δημιουργήσεις μια ομάδα ανθρώπων που έχουν δυνατά σημεία και αδυναμίες, και να συγκεντρώσεις εκείνα τα δυνατά και αδύνατα σημεία μιας ομάδας ανθρώπων για να αισθάνονται ενθουσιασμένοι ως ομάδα, να αποδείξουν σε όλους τους άλλους ότι είναι καλύτεροι.

Εκεί βρίσκεται ο ενθουσιασμός. Αν τους δώσεις περισσότερα χρήματα, περισσότερους ανθρώπους, περισσότερους οδηγούς και περισσότερους μηχανικούς, δεν είναι μια ομάδα που κερδίζει, είναι τράπεζα και αυτή δεν είναι η φιλοσοφία μου για τον αθλητισμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...