Η Audi σκοπεύει να δημιουργήσει αυτοκίνητα στο holodeck

Σχετικά άρθρα

Ξεκινώντας να αναφέρω πως το holodeck είναι μια φανταστική συσκευή του Star Trek και πρόκειται για ένα δωμάτιο εικονικής πραγματικότητας. Πλέον όμως η Audi θέλει να περάσει από την επιστημονική φαντασία του Star Trek, στην εμπορική εκμετάλλευση της ιδέας! Σκοπός του holodeck είναι να μπορούν οι σχεδιαστές να βλέπουν το αυτοκίνητο με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) και να μπορούν να κάνουν αλλαγές στο σχήμα του.

Το holodeck της Audi θα έχει εμβαδόν 225 τετραγωνικών μέτρων και θα μπορεί να φιλοξενήσει έξι συμμετέχοντες. Αυτοί μπορεί να είναι σχεδιαστές, managers, μηχανικοί ή και εκλεκτοί πελάτες που θα μπορούν να κάνουν εξατομικευμένες επεμβάσεις στα οχήματά τους. Μην λησμονείς πως όταν λέμε για Audi, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο αυτή καθεαυτή την Audi αλλά και τις απολύτως premium μάρκες του ομίλου, τις Bentley, Lamborghini και Bugatti.

Τα VR γυαλιά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια αν και δεν είναι νέα τεχνολογία. Προσωπικά τα είχα δοκιμάσει σε εφαρμογές βιομηχανικού σχεδιασμού ήδη από το 2003, αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι το επίπεδα ρεαλισμού του τότε σε σχέση με σήμερα απέχουν τάξεις μεγέθους. Οι δυνατότητες πλέον είναι πολύ καλύτερες αλλά παραμένουν βαριά (3 κιλά) και πρέπει να φοράς στην πλάτη τον υπολογιστή που τα λειτουργεί. Τουλάχιστον είναι ασύρματα πλέον, αλλά συνεχίζουν να χρειάζονται και χειριστήρια χειρός.

Μέχρι τώρα γενιές και γενιές σχεδιαστών είχαν μεγαλώσει σε έναν κόσμο που σκεφτόταν εν μέρει σε δύο διαστάσεις και εννοώ πως τα σχέδια γινόταν σε χαρτί, σε δύο διαστάσεις και μετά φτιάχναν πρωτότυπα από πηλό, διαδικασία πολύ χρονοβόρα και κοστοβόρα. Αν αποδειχθεί πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες, η ιδέα της Audi, θα φέρει επανάσταση στον σχεδιασμό αυτοκινήτων, αλλά και ίσως μια μέρα όλοι από τα VR γυαλιά μας θα μπορούμε να περιφερόμαστε στις εικονικές εκθέσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...