Ο Glickenhaus θέλει να κάνει και ένα διηπειρωτικό ταξίδι

Σχετικά άρθρα

H Scuderia Cameron Glickenhaus αποκαλύπτει πως εκτός από το παγκόσμιο ρεκόρ που θέλει να κάνει σε υψόμετρο 7.000 μέτρα, θέλει να κάνει και ένα διηπειρωτικό ταξίδι με το νέο της δημιούργημα. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον offroad όχημα, με απώτερο σκοπό να σκαρφαλώσει σε ένα ηφαίστειο στις Άνδεις, ώστε να θέσει παγκόσμιου ρεκόρ κίνησης σε υψόμετρο 7.000 μέτρων, ενώ θέλει να ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι, γι’αυτό και θα δημιουργήσει και ένα αμφίβιο όχημα.

Το ονομάζει SCG Boot και το περιγράφει ως μια μίξη ενός Baja αγωνιστικού και ενός Dakar για τον δρόμο. Η αμερικάνικη εταιρία θα κατασκευάσει δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου, με την 5-θυρη Expedition να είναι αυτή που θα ανέβει το ηφαίστειο, με την άλλη να αντλεί έμπνευση από το 3-θυρο Baja Boot, του Steve McQueen, γι’αυτό και την ονομάζει Steve.

Το ταξίδι του αμφίβιου Boot θα ξεκινήσει το 2020 από την Times Square της Νέας Υόρκης και θα κατευθυνθεί δυτικά, περνώντας από τον Βερίγγειο πορθμό και αφού περάσει από τον Δρόμο των Οστών και από την υπερσιβηρική εθνική οδό, το Πεκίνο, την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στο Παρίσι.

Η SCG αναφέρει ότι μπορεί να παράγει 325 οχήματα ετησίως, με την τιμή του Expedition να υπολογίζεται στα 100.000 δολάρια και τις παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2019/αρχές του 2020. Τέλος, κινείται από έναν 5,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, με την διαδρομή της ανάρτησης να αγγίζει τα 50 εκατοστά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...