Το πρόγραμμα δοκιμών για τα ελαστικά του 2019

Σχετικά άρθρα

Τα ελαστικά είναι ένας βασικός τομέας στη Formula 1, παρόλο που υπάρχει μόνο ένας προμηθευτής. Η Pirelli θέλει να προμηθεύει τις ομάδες με τα καλύτερα δυνατά ελαστικά, τα οποία να ικανοποιούν τους οδηγούς και να συμβάλλουν στην αύξηση του θεάματος.

Προκειμένου να συμβαίνει αυτό, ο Ιταλός κατασκευαστής περνά 25 ημέρες εντός της σεζόν δοκιμάζοντας τα ελαστικά της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η Pirelli ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δοκιμών, στο οποίο όλες οι ομάδες θα πρέπει υποχρεωτικά να πάρουν μέρος. Εκτός από τα slicks ελαστικά, θα δοκιμαστούν τα ενδιάμεσα και τα βρόχινα, με τις τρεις από τις δέκα μέρες να αφιερώνονται για τον σκοπό αυτό.

Το συμβόλαιο των Ιταλών με τη Formula 1 ολοκληρώνεται στα τέλη του 2019 και προσωπικά θα ήθελα να δω έναν δεύτερο προμηθευτή, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός και στα ελαστικά. Η Michelin θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά οι Γάλλοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι μόνο με ελαστικά μεγαλύτερων διαστάσεων δέχονται να επιστρέψουν στη Formula 1.

Πίστα Ημερομηνία Τύπος Ελαστικού Ομάδα
Σαγκάη 17-18 Απριλίου Slick Force India
Fiorano 19-20 Απριλίου Wet Ferrari
Βαρκελώνη 15-16 Μαΐου Slick McLaren/Haas
Paul Ricard 30-31 Μαΐου Wet Mercedes
Vallelunga 14-15 Ιουνίου Slick Toro Rosso
Silverstone 10-11 Ιουλίου Slick Red Bull/Williams
Paul Ricard 5-6 Σεπτεμβρίου Wet McLaren
Paul Ricard 20-21 Σεπτεμβρίου Slick Mercedes/Ferrari
Suzuka 9-10 Οκτωβρίου Slick Renault
Μεξικό 30 Οκτωβρίου Slick Sauber
ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr