Μειωμένες οι φετινές αμοιβές των ομάδες

Σχετικά άρθρα

Για κάθε σεζόν που περνά, οι ομάδες λαμβάνουν χρήματα από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, όπως μαθαίνουμε μετά από το τέλος κάθε χρονιάς. Η έναρξη του νέου πρωταθλήματος είναι τρεις εβδομάδες μακριά και η Liberty Media θέλησε να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2017.

Οι Αμερικάνοι πέρασαν την πρώτη τους χρονιά ως ιδιοκτήτες του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, εμφανίζοντας έσοδα $1,784 δις, έναντι $1,796 δις του 2016. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε πέρυσι 20 αγώνες αντί 21 του 2016, ενώ τα μειωμένα τέλη για το Βραζιλιάνικο Grand Prix σε συνδυασμό με την απουσία των UBS και Allianz από το άθλημα συνέβαλαν σε αυτό.

Όσον αφορά τις αμοιβές προς τις ομάδες, αυτές ανήλθαν σε $919 εκατομμύρια, από τα $966 εκατομμύρια το 2016, μια μείωση της τάξης του 5% ή αν θέλεις $47 εκατομμύρια. Η Liberty Media απέκτησε νέα γραφεία στο Λονδίνο, προσλαμβάνοντας επιπλέον προσωπικό, όπως εξηγεί η ίδια σε ανακοίνωσή της:

Το κόστος της Formula 1 αυξήθηκε εξαιτίας των δαπανών για την εμπλοκή των οπαδών, της μετάδοσης σε Ultra High Definition και του μεγαλύτερου κόστους μεταφοράς, τα οποία αντισταθμίστηκαν από τις μειωμένες πληρωμές στις ομάδες. Επίσης, το ποσό για τα γενικά και διοικητικά έξοδα αυξήθηκε για το τελευταίο τέταρτο και όλο το 2017, ως αποτέλεσμα του επιπλέον προσωπικού και των νέων εταιρικών γραφείων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα