Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο λατρεμένα μικρά hot hatches της δεκαετίας του ’90, ανεξαρτήτου προσωπικού γούστου, είναι το Peugeot 205 GTi. To συγκεκριμένο, όμως, -όπως κατάλαβες από τον τίτλο- είναι κάπως ξεχωριστό.

O Γάλλος δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault το παρήγγειλε το 1990, και αμέσως μετά την παράδοση του το αυτοκίνητο απογυμνώθηκε και ετοιμάστηκε για θωράκιση “επιπέδου δύο”. Τα φρένα και η ανάρτηση αναβαθμίστηκαν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν καλύτερα το επιπλέον βάρος, ενώ διαθέτει δερμάτινα καθίσματα, air-condition και υδραυλικό τιμόνι.

Μηχανικά, ο 1.905 κ.εκ. τετρακύλινδρος αποδίδει 122 άλογα, και στα 28 αυτά χρόνια ο Arnault έχει διανύσει μόλις 14.700 χλμ., βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και πωλείται από την Artandrevs στο Howald του Λουξεμβούργου για €37.500.

  • Renesis1

    Όχι, γιατί με την θωράκιση και τα πολλά παραπανίσια κιλά, καταστράφηκε το γενικότερο στήσιμο / κράτημα / αίσθηση / ευελιξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, που για αυτά ακριβώς αγαπήθηκε και έμεινε στην ιστορία. Τώρα πλέον είναι ένα άλλο αυτοκίνητο..

  • SkidRAW

    Οχι λογω βαρους και μονο.

  • gv

    αν ειχε φροντισει να στριμωξει στο πισω μερος εναν 5κυλινδρο και πανω τουρμπο με τη κινηση πισω ναι θα το παιρνα!