Την ιδέα της εισαγωγής μιας γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των ντιζελοκίνητων οχημάτων στις πόλεις απορρίπτει η Angela Merkel

«Τασσόμαστε κατά των πανεθνικών απαγορεύσεων», είπε η καγκελάριος παρουσιάζοντας τις γενικές γραμμές του κυβερνητικού προγράμματός της στην Μπούντεσταγκ. Αντιθέτως, ζήτησε να προωθηθούν εξατομικευμένες λύσεις για να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων στις πόλεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Πρόσθεσε επίσης ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να επανορθώσουν για τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν.

Σχετικά με τους δασμούς που έχουν ανακοινώσει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, η Μέρκελ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να λάβει αντίμετρα, εφόσον χρειαστεί.

«Θεωρούμε αυτούς τους δασμούς αθέμιτους» είπε, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο είναι πεπεισμένο πως ο απομονωτισμός τελικά θα αποδειχθεί επιζήμιος για όλους. Σημείωσε όμως ότι η Γερμανία και η ΕΕ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με τις ΗΠΑ για θέματα εμπορίου.

 • Renesis1

  “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”..

 • SAMURAI-66

  Με ολους τους κατασκευαστες της χωρας της να κατηγορουνται για διεθνη απατη στα diesel και το ρευστο να αφθονο μεσα στον της απο αυτους με σκοπο να εχουν την απολυτη στηριξη σε καθε διαχρονικη εξαπατηση που κανουν λογικο μου φαινεται.
  Την δοξα πολλοι εμισησαν….το χρημα ομως που αφηνουν στα ταμεια του κομματος σου οι αυτοκινητοβιομηχανιες κανεις αγκελα για να φτασεις στο σημειο να τους γυρισεις την πλατη!!

 • Anestis Genk

  εδώ που τα λέμε το καλύτερο είναι να γίνουν όλα τα αμάξια με LPG (όχι φυσικό αέριο).