Το Einride T-pod, το ηλεκτρικό αυτόνομο φορτηγό περνά στη παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Η σουηδική Einride ανακοίνωσε πως από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει την παραγωγή του T-pod, ένα αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό που δεν διαθέτει τιμόνι, πεντάλ, ούτε καν παράθυρα.

Το όχημα έχει μήκος κοντά στα 7 μέτρα, δεν διαθέτει καμπίνα οδηγού, ζυγίζει κοντά στους 20 τόνους με γεμάτο φορτίο, ενώ μπορεί να χειριστεί και απομακρυσμένα. Μπορεί να μεταφέρει έως και 15 κανονικού μεγέθους παλέτες, έχοντας αυτονομία 200 χλμ και το όχημα θα μπαίνει σε “χειροκίνητη” λειτουργία, όταν κινείται εντός κατοικημένων περιοχών. Ο χειριστής μάλιστα θα μπορεί να ελέγξει συγχρόνως περισσότερα από ένα οχήματα, αν κριθεί αναγκαίο.

Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2020 να προσφέρει 200 T-pod που θα καλύπτουν την διαδρομή μεταξύ Gothenburg-Helsingborg. Παράλληλα ετοιμάζει και σταθμούς φόρτισης κατά την διαδρομή. Στόχος της εταιρίας είναι τα T-Pod να μεταφέρουν περίπου 2 εκατ. παλέτες ετησίως, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 έως και 33.000 τόνους. Έως το 2035 η Einride θέλει το 20% των οδικών μεταφορών της Σουηδίας να γίνεται με T-Pod.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...
Autoblog.gr