GP Μπαχρέιν 2018: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

Πρόλογος

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, έτσι και φέτος το Πάσχα -για εμάς τους Ορθόδοξους- έχουμε δράση στη Formula 1. Φέτος είναι το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς και διεξάγεται στο Bahrain International Circuit, υπό το φως τον προβολέων. Πέρυσι, ο Sebastian Vettel είχε αναδειχθεί νικητής, μπροστά από τις δύο Mercedes, κάτι που θέλει να κάνει και φέτος ο Γερμανός, για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, προκειμένου να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα από τους αντιπάλους του.

Βέβαια, το έργο του απέναντι στις Mercedes δε θα είναι εύκολο. Η γερμανική ομάδα έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στην Αυστραλία και, παρόλο που το Μπαχρέιν είναι μια διαφορετική πίστα, θεωρείται δεδομένο πως η ανταγωνιστικότητα της W09 θα είναι σε υψηλά επίπεδα. Ο Lewis Hamilton έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη στη Μελβούρνη, γι’ αυτό και θέλει να επανορθώσει αυτή την Κυριακή, την ώρα που ο Valtteri Bottas θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

Οι μεγάλες ευθείες δεν αρέσουν ιδιαίτερα στην Red Bull, όμως η αυστριακή ομάδα μπορεί πάντα να κάνει την έκπληξη, ψάχνοντας το πρώτο της φετινό βάθρο, αφού αυτό δεν ήρθε στο Albert Park. Η McLaren από την άλλη θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, ώστε να αφήσει πίσω της το μέσον του grid και να επικεντρωθεί στο κυνήγι των τριών κορυφαίων ομάδων.

Η Pirelli έχει διαθέσει την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα, με τους οδηγούς να κάνουν τις επιλογές τους, δίχως να βλέπουμε εκπλήξεις. Ο καιρός αναμένεται να είναι καλός, όπως άλλωστε συνηθίζεται στον Περσικό Κόλπο, με τη θερμοκρασία να είναι κοντά τους 30°C.

Η έλλειψη των προσπερασμάτων στην Αυστραλία οδήγησε τους ανθρώπους της FIA σε επέκτασης της ζώνης DRS στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Πλέον, αυτή θα ξεκινά 170 μέτρα μετά τη Στροφή 15, μέχρι και τα φρένα για την πρώτη στροφή, όταν η δεύτερη θα ξεκινά 50 μέτρα μετά τη Στροφή 10, μέχρι και τα φρένα για τη Στροφή 11.

Η pole position του Robert Kubica με την BMW, το 2008

Ένας εικονικός γύρος με τον Stoffel Vandoorne

Πέντε από τα καλύτερα onboards

Η ενδοοικογενειακή μάχη των Button και Perez, το 2013

Η μάχη των Mercedes και Ferrari, το 2015

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...