Αυτό είναι το νέο Ford Focus

Σχετικά άρθρα

Ανανέωση: Επίσημο πλέον. Μάθε τα πάντα γι’αυτό

Σήμερα, στις 18:00 θα γίνουν στο Λονδίνο τα επίσημα -παγκόσμια- αποκαλυπτήρια του νέου Focus (live stream) αλλά έχουμε ήδη τις πρώτες διαρροές.

Το νέο Focus είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τη τωρινή γενιά, με το μήκος του να μεγαλώνει κατά 5 εκατοστά, ζυγίζοντας ωστόσο 50 κιλά λιγότερο. Η Ford έθεσε ως στόχο να κάνει το νέο Focus πιο premium, με το εύρος των εκδόσεων του να είναι ίδιο με αυτό του Fiesta, καθώς εκτός από τις βασικές εκδόσεις, υπάρχουν οι ST-Line, Vignale και Active, με την τελευταία να διαθέτει crossover χαρακτηριστικά.

Μαζί με το hatchback βλέπουμε και τη station wagon έκδοση, ενώ η sedan ίσως ακολουθήσει αργότερα. Η παραγωγή του δημοφιλούς μοντέλου θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα συνεχίσει να γίνεται στο εργοστάσιο της Ford, στο Saarlouis της Γερμανίας, ενώ το αμερικάνικων προδιαγραφών αυτοκίνητο θα παράγεται στην Κίνα.

Το εσωτερικό του μοντέλου είναι εντελώς νέο, και μοιάζει με αυτό του Fiesta, έχοντας μια “αιωρούμενη” οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο κέντρο του ταμπλό.

Μηχανικά, εφοδιάζεται με το γνωστό 1.000άρη EcoBoost, απόδοσης από 100 μέχρι 140 άλογα, τον νέο 1.500άρη τρικύλινδο που διαθέτει το Fiesta ST αλλά σε detuned έκδοση, ενώ υπάρχει και 2,3-λιτρος για το Focus ST απόδοση 280 ίππων. Από πλευράς πετρελαίου κινείται με τον νέο 1.500άρη EcoBlue, απόδοσης 125 ίππων, ενώ υπάρχει και ένας 2-λιτρος κινητήρας.

Το νέο Focus RS που αναμένεται στην αγορά το 2020 θα αποκτήσει υβριδικό κινητήρα, που θα συνδυάζει τον 2,3-λίτρων EcoBoost βενζινοκινητήρα και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Θα αποδίδει 400 άλογα με την ροπή να αγγίζει τα 600 Nm, ενώ τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 4 δευτερόλεπτα, με την Ford θα συνεχίσει να προσφέρει ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ετοιμάζει και ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...