Spy Video: Aston Martin Rapide AMR στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση της Γενεύης του 2017, η Aston Martin ανακοίνωσε το λανσάρισμα ένός νέου υπο-brand, το AMR, με τις Rapide AMR και Vantage AMR Pro να ήταν οι δύο πρώτες δημιουργίες του. Η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι το υπο-brand AMR θα βγάζει στην αγορά ακραίες προτάσεις AMR και AMR Pro για όλα τα μοντέλα της γκάμας της Aston Martin.

Η Aston Martin τονίζει πως οι GT8 και GT12 εκδόσεις της Vantage, έδειξαν πως οι πελάτες της θέλουν τέτοιες εκδόσεις, γι’αυτό και αυτή αποφάσισε τη δημιουργία του νέου υπο-brand. Οι “απλές” AMR θα αναπτυχθούν από τους μηχανικούς της κεντρικής ομάδας παραγωγής, ενώ οι πιο σκληροπυρηνικές AMR Pro που θα εστιάζουν στο μειωμένο βάρος και στο carbon σώμα έτοιμο για χρήση εντός πίστας, από το τμήμα Q.

Τις προηγούμενες μέρες, η βρετανική εταιρία πήγε την Rapide AMR στην πίστα του Nurburgring για τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης, και το αυτοκίνητο δείχνει εντυπωσιακό. Κάτω από το καπό φορά έναν V12 6,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 600 ίππων και η εταιρία ανακοινώνει ότι η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 337 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο φορά τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων, ζάντες 21″, νέα γρίλια, μπροστά splitter, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και αεροτομή. Στο εσωτερικό της υπάρχουν carbon καθίσματα, carbon μέρη και Alcantara επενδύσεις. Η παραγωγή της Rapide AMR θα περιοριστεί σε 210 μονάδες.

Από την άλλη, η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι η Vantage AMR Pro θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 7 μονάδων, και τις συγκέντρωσε όλες μαζί για μια ομαδική φωτογράφηση. Η Vantage AMR Pro φορά τον αγωνιστικό V8 GT4 κινητήρα της Aston Martin Racing απόδοσης 500 ίππων, με την ανάρτηση να είναι ρυθμιζόμενη. Φορά μονομπούλωνες ζάντες 19″ με ελαστικά Michelin Pilot Cup 2. Ο χρωματισμός της είναι ίδιος με την αγωνιστική V8 Vantage GTE και μοιράζεται με αυτή το ίδιο καπό και την ίδια αεροτομή.

Επίσης διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα, νέα γρίλια, φαρδύτερο μπροστά μετατρόχιο, επιθετικό splitter, φουσκωμένα φτερά και νέο πίσω διαχύτη. Στο εσωτερικό συναντάμε άφθονο carbon, roll cage και Alcantara επενδύσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...