McLaren: Στη Βαρκελώνη η πραγματική MCL33

Σχετικά άρθρα

Όταν η McLaren υπέγραφε συμφωνία με τη Renault για την προμήθεια power units, μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα έχει το αργότερο μονοθέσιο με τον γαλλικό κινητήρα. Πέρυσι, οι άνθρωποι του Woking έλεγαν και ξαναέλεγαν ότι διαθέτουν ένα κορυφαίο σασί, κάτι που τους δημιουργούσε ελπίδες για τη φετινή σεζόν.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Μπορεί η «Macca» να βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αλλά η MCL33 δεν είναι το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο. Η βρετανική ομάδα έχει εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έχουν παρουσιαστεί στους αγώνες, έτσι έχει συγκεντρώσει 28 βαθμούς, χάρη και στην ικανότητα του Fernando Alonso.

Ο επί κεφαλής της McLaren, Eric Boullier, λέει ότι ετοιμάζεται ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης για το Ισπανικό Grand Prix, στις 11-13 Μαΐου, με την ελπίδα ότι αυτό θα δείξει την πραγματική ταχύτητα της MCL33.

Το μονοθέσιο του 2018 έρχεται στη Βαρκελώνη, και προφανώς ελπίζουμε ότι θα είναι το μονοθέσιο που περιμένουμε. Δεν είναι ότι, με το μονοθέσιο που έχουμε τώρα, έχουμε χάσει τους στόχους της απόδοσης. Αλλά, χάσαμε τους στόχους του χρονοδιαγράμματος με αυτό, που σημαίνει ότι το μονοθέσιο που θα έχουμε στη Βαρκελώνη έπρεπε να το έχουμε στην Αυστραλία.

Στην ουσία τρέχουμε με μια εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου, όχι με νέο μονοθέσιο. Κι ελπίζουμε ότι το μονοθέσιο θα είναι αυτό που περιμένουμε. Δεν έχουμε προσδοκίες από το νέο πακέτο, δεν χρειάζεται. Είμαι αρκετό καιρό στη Formula 1 για να ξέρω ότι πανηγυρίζεις όταν είσαι στο βάθρο ή στην κορυφή του.

Ο Γάλλος παραδέχεται πως η MCL33 δεν είναι γρήγορη, ιδιαίτερα στις κατατακτήριες, εκεί που ακόμα δεν έχει προκριθεί στο Q3, κάτι που μαρτυρά ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για την ταχύτητα του μονοθεσίου.

Γνωρίζουμε την κατάσταση και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Μέχρι στιγμής εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε και με τους δύο οδηγούς, για να πάρουμε όσο τους δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Είναι απλώς απογοητευτικό να βλέπουμε όσο έχουμε αυτή την απόδοση ή αυτόν το ρυθμό στον αγώνα και δεν μπορούμε να ξεκλειδώσουμε ακόμα την απόδοση στις κατατακτήριες.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα