Στο φετινό Pikes Peak -που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Κολοράντο, των Η.Π.Α. – η Volkswagen θα τρέξει με το αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στις 22 του μηνός, αλλά σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του.

Ο σχεδιασμός του I.D. R Pikes Peak φέρνει αρκετά στα LMP1 πρωτότυπα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, παρά μόνο ότι είναι τετρακίνητο και θα ανταγωνιστεί με τα υπόλοιπα αγωνιστικά της κατηγορίας Unlimited.

Έχοντας ως στόχο να πετύχει ρεκόρ στην κατηγορία του, ο οδηγός που θα αναλάβει να το οδηγήσει θα είναι ο Romain Dumas. Ο Dumas έχει πλούσιο βιογραφικό, και -μεταξύ άλλων- κέρδισε το 2016 με την Porsche τον 24ώρο αγώνα του Le Mans, κάτι που είχε κάνει και το 2010 με την Audi.Ακόμα έχει κερδίσει το WEC το 2016, τον 24ωρο αγώνα του Nurburgring τέσσερις φορές, τον 24ωρο αγώνα του Spa δύο φορές, και τον 12ωρο του Sebring μια φορά.

 • Smartass

  Τι έγινε ρε παιδιά;;
  Ο όμιλος έχει έτοιμο Ι.D. υψηλών επιδόσεων και δεν έχει πέρα από στατικό Ι.D. μαζικής παραγωγής;;;
  Πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής όταν υπάρχει ήδη τεχνολογία – τεχνογνωσία για ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων;;

  • giannisb

   γιατί δεν μπορούν να έχουν έτοιμο ID μαζικής παραγωγής και τώρα απλά να το δοκιμάζουν και να το βγάλουν απο το 2020 όπως λένε?

 • mixalhs7

  Δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση αν αποδειχθεί πως το PT του ID θα έχει συγγένεια με αυτό του mission e.

 • Μάνος Μαμαλάκης

  Τέλειο!!!