Αυτό είναι το ηλεκτρικό αγωνιστικό της Volkswagen για το Pikes Peak

Σχετικά άρθρα

Στο φετινό Pikes Peak -που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Κολοράντο, των Η.Π.Α. – η Volkswagen θα τρέξει με το αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στις 22 του μηνός, αλλά σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του.

Ο σχεδιασμός του I.D. R Pikes Peak φέρνει αρκετά στα LMP1 πρωτότυπα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, παρά μόνο ότι είναι τετρακίνητο και θα ανταγωνιστεί με τα υπόλοιπα αγωνιστικά της κατηγορίας Unlimited.

Έχοντας ως στόχο να πετύχει ρεκόρ στην κατηγορία του, ο οδηγός που θα αναλάβει να το οδηγήσει θα είναι ο Romain Dumas. Ο Dumas έχει πλούσιο βιογραφικό, και -μεταξύ άλλων- κέρδισε το 2016 με την Porsche τον 24ώρο αγώνα του Le Mans, κάτι που είχε κάνει και το 2010 με την Audi.Ακόμα έχει κερδίσει το WEC το 2016, τον 24ωρο αγώνα του Nurburgring τέσσερις φορές, τον 24ωρο αγώνα του Spa δύο φορές, και τον 12ωρο του Sebring μια φορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα