Carbon υποπλαίσιο από την Magna για την Ford

Σχετικά άρθρα

Η Ford και η Magna συνεργάστηκαν και παρουσιάζουν ένα carbon υποπλαίσιο που μειώνει την μάζα κατά 34% σε σύγκριση με ένα υποπλαίσιο από χάλυβα. Αυτό τοποθετήθηκε στο εμπρός μέρος ενός Fusion (a.k.a. Mondeo) και τα 45 μεταλλικά μέρη του μεταλλικού πλαισίου, έχουν αντικατασταθεί από μόλις 2 φορμαρισμένα και 4 μεταλλικά στοιχεία, μειώνοντας έτσι το ποσοστό των μερών κατά 87%.

Καθώς το carbon δεν μπορεί να απορροφήσει τις δυνάμεις σε περίπτωση σύγκρουσης όπως το μέταλλο, το υποπλαίσιο της Magna έχει σχεδιαστεί για να ρίχνει τον κινητήρα προς τα κάτω. Κατά συνέπεια, το υποπλαίσιο θα χρησιμοποιείται παράλληλα με το χάλυβα υψηλής αντοχής.

Το υποπλαισίου παρουσιάστηκε το 2017 και έχει περάσει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές επιδόσεων, με την Ford να τοποθετεί το νέο υποπλαίσιο σε αρκετά μοντέλα της, προκειμένου να κάνει δοκιμές, έτσι ώστε να αξιολογήσει την διάβρωση, την αντοχή του πλαισίου σε χτυπήματα από πέτρες κτλ και την αντοχή και την διατήρηση των βιδών. Σύμφωνα με την εταιρία, μέχρι το τέλος του έτους θα ξέρει -μέχρι το τέλος του έτους- αν το carbon υποπλαίσιο θα περάσει σε μαζική παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...