Jaguar: Το XE SV Project 8 δεν ήταν αρκετά γρήγορο

Σχετικά άρθρα

Πίσω το 2016, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι πωλήσεις της Giulia, η Alfa Romeo -με την Quadrifoglio έκδοση του μοντέλου- έκανε ρεκόρ για τα sedan μοντέλα στο Nurburgring, με χρόνο 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, όμως, η Jaguar “έσπασε” το ρεκόρ της ιταλικής εταιρίας, με το-περιορισμένης παραγωγής- XE SV Project 8, γράφοντας 7:21.23. To αυτοκίνητο αυτό, όμως, ήταν προ-παραγωγής και έρχεται σήμερα η βρετανική εταιρία να μας δηλώσει ότι μπορεί να “ρίξει” και άλλο τον συγκεκριμένο χρόνο.

Η ομάδα ανάπτυξης του Special Vehicle Operations τμήματος συνέχισε να εξελίσσει το αυτοκίνητο και όταν ξεκινήσει η παραγωγή του αυτοκινήτου τον Ιούνιο, η Jaguar είναι σίγουρη ότι το Project 8 θα κάνει καλύτερο χρόνο στην Πράσινη Κόλαση.

Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί πιο σκληρά ελατήρια, όπως και πιο σφιχτές βάσεις μηχανής, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση. Ακόμα, έχουν βελτιωθεί τα φρένα για να υπάρχει καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ και την απόδοση τους, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι πιο εύκολο στον χειρισμό του. Η ομάδα έκανε επίσης μεγάλες αλλαγές στο λογισμικό, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δυναμική της ανάρτησης και της αεροδυναμικής.

Να θυμίσω, η Jaguar XE SV Project 8 είναι μια ειδική έκδοση της XE η οποία θα κατασκευαστεί από το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) σε περιορισμένο αριθμό μόλις 300 μονάδων. Κάτω από το καπό κρύβεται ο κομπρεσοράτος V8 5,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής, που καθιστούν το σεντάν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Jaguar όλων των εποχών. Το τετρακίνητο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με το 8-τάχυτο Quickshift κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...