GP Ισπανίας 2018: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

Για το πέμπτο Grand Prix της φετινής σεζόν ετοιμάζεται η Formula 1, η οποία βρίσκεται ήδη στο Circuit de Barcelona-Catalunya, μία πίστα που οι ομάδες γνωρίζουν σαν την παλάμη τους, καθώς εκεί διεξάγονται κάθε χρόνοι οι χειμερινές δοκιμές, με τη Mercedes να έχει το ταχύτερο μονοθέσιο σε αγωνιστικό ρυθμό εκεί, ωστόσο αυτό ίσως να αλλάξει τώρα, αφού έχουν μεσολαβήσει 2 μήνες από τότε.

Η μάχη μεταξύ των Ferrari, Mercedes και Red Bull θα είναι και πάλι αρκετά ενδιαφέρουσα, με την ιταλική ομάδα να δείχνει και στο Μπακού πως διαθέτει το ταχύτερο μονοθέσιο, αν και ο Lewis Hamilton πήρε την πρώτη του φετινή νίκη, για να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκεί που θέλει να παραμείνει και μετά τον κυριακάτικο αγώνα, αλλά δε θα είναι εύκολο.

Ο Sebastian Vettel θέλει έναν αψεγάδιαστο αγώνα, ώστε να επιστρέψει στις νίκες, αφού ο Γερμανός έχει να κερδίσει από το Μπαχρέιν, μένοντας στη συνέχεια εκτός βάθρου. Στη Βαρκελώνη, ο Seb έχει να κερδίσει από το 2011, όταν και πήρε τη μοναδική του νίκη επί ισπανικού εδάφους. Αντίθετα, ο Hamilton έχει κερδίσει το 2014 και το 2017, ενώ ο πολυνίκης είναι ο Michael Schumacher, ο οποίος ανέβηκε 6 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι ομάδες έχουν ετοιμάσει αρκετές αναβαθμίσεις για το Grand Prix, όπως συμβαίνει παραδοσιακά κάθε χρόνο, έτσι μένει να δούμε κατά πόσο αυτές θα αποδώσουν στην πίστα και αν θα υπάρξει ταύτιση με τα δεδομένα από το εργοστάσιο. Η McLaren έχει μαζί τις ένα μεγάλο αεροδυναμικό πακέτο, ωστόσο οι Βρετανοί δεν έχουν φρούδες ελπίδες πως αυτό θα κάνει την MCL33 ένα κορυφαίο μονοθέσιο.

Από την Pirelli έχουν οριστεί η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μέση γόμα, αφού τα ελαστικά δέχονται αρκετή ένταση στο Montmelo. Οι οδηγοί έχουν κάνει τις επιλογές τους, με τη Mercedes να είναι η πιο συντηρητική ομάδα του grid, την ώρα που η Ferrari είναι αρκετά πιο επιθετική. Ο καιρός αναμένεται καλός, με τις θερμοκρασίες κοντά στους 20°C.

Δύο είναι οι ζώνες του DRS που έχουν οριστεί από τη FIA. Η πρώτη ξεκινά 40 μέτρα μετά τη Στροφή 9, όταν το σημείο ανίχνευσης βρίσκεται 86 μέτρα πριν από τη στροφή αυτή. Όσον αφορά τη δεύτερη ζώνη, αυτή ξεκινά 56 μέτρα μετά την τελευταία στροφή, με τη σημείο ανίχνευσης να είναι στη γραμμή του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, λίγο πριν την τελευταία στροφή.

Μια εικονική βόλτα στην πίστα, με τον Fernando Alonso

Πέντε κορυφαία onboards από τη Βαρκελώνη

Η τελευταία νίκη του Gilles Villeneuve, στο Ισπανικό Grand Prix του 1981

Όταν ο 6χρονος Thomas Danel συνάντησε τον Kimi Raikkonen, το 2017

Η -από το πουθενά- νίκη του Pastor Maldonado, το 2012

Η συνέντευξη Τύπου των οδηγών

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...