GP Ισπανίας 2018, Κατατακτήριες: Την pole ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερος ήταν ο χρόνος του poleman, Lewis Hamilton, σε σύγκριση με την pole position του 2017, στην πίστα του Montmelo, για το ισπανικό GP. Ο Βρετανός με χρόνο 1:16.173 πήρε την 74η pole position στην καριέρα του, έσπασε την κυριαρχία των Ferrari στις κατατακτήριες και θα έχει δίπλα του τον teammate του, Valtteri Bottas, με μόλις 0,040 διαφορά.

Στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι δύο Ferrari, με τους οδηγούς της ιταλικής εταιρίας να κάνουν τους ταχύτερους γύρους με τα μαλακά (soft) ελαστικά της Pirelli -και θεωρητικά πιο αργά- και όχι με τα supersoft όπως όλοι οι άλλοι οι οδηγοί στο Q3. Παρόλα αυτά, ο Vettel ήταν μόλις 0,132 δευτ. πιο αργός από τον Hamilton, με τον Raikkonen να κάνει ένα μικρό λάθος στον γρήγορο γύρο του, όντας τρία δέκατα πίσω από τον teammate του.

Πίσω τους, οι δύο οδηγοί της Red Bull με τον 20-χρονο Ολλανδό να ήταν μόλις 0,002 ταχύτερος από τον Daniel Ricciardo, αλλά η διαφορά με τον πρώτο ήταν 6,5 δέκατα. Ο Kevin Magnussen με την Haas ήταν και πάλι ο καλύτερος από τους υπόλοιπους, και θα έχει δίπλα του τον Fernando Alonso, που μπαίνει για πρώτη φορά φέτος στο Q3. Παρότι οι αναβαθμίσεις της McLaren έδειξαν να έχουν αντίκτυπο στην πίστα, η διαφορά από την κορυφή παραμένει τεράστια για την βρετανική ομάδα, καθώς ήταν 1,5 δευτ. πιο αργός.

Την δεκάδα ολοκληρώνουν οι Carlos Sainz και Romain Grosjean, με τους θεατές του αγώνα της Βαρκελώνης να έχουν δύο Ισπανούς οδηγούς στην πρώτη δεκάδα. Ο αγώνας ξεκινάει αύριο στις 16:10.

Ο γύρος που έδωσε την pole στον Lewis Hamilton

Τα highlight των κατατακτηρίων

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...