Η Toyota και ο Alonso νίκησαν στο Le Mans!

Σχετικά άρθρα

Έπρεπε να περάσουν 20 συμμετοχές της Toyota στο Le Mans ώστε η ιαπωνική εταιρία να πανηγυρίσει την νίκη! Συγκεκριμένα το TS050 Hybrid με το Νούμερο 8, των Kazuki Nakajima, Fernando Alonso και Sebastien Buemi, ήταν αυτό που πήρε φέτος τη νίκη, με τους οδηγούς να καταφέρνουν να ολοκληρώσουν 388 γύρους, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα 248,2 χλμ/ώρα. Έκαναν 37 pit stop, με ταχύτερο χρόνο τα 3:17.658.

Η Toyota έγινε η δεύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που κερδίζει τον 24ωρο αγώνα αντοχής μετά την Mazda, η οποία είχε κερδίσει το 1991 με το θρυλικό Mazda 787B. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την αποχώρηση της Porsche από τη κορυφαία LMP1 κατηγορία, η Toyota έτρεχε βασικά χωρίς αντίπαλο, αφού το μόνο που θα μπορούσε να της στερήσει την φετινή νίκη ήταν κάποιο μηχανικό πρόβλημα ή η κακή της τύχη.

Το δεύτερο TS050 Hybrid των Kamui Kobayashi, Mike Conway και Jose Maria Lopez τερμάτισε στη δεύτερη θέση, 2 γύρους πίσω από τους νικητές. Στην τρίτη θέση και 13 γύρους πίσω, η Rebellion R13 – Gibson των T. Laurent, M. Beche και G. Menezes.

Στην LMP2 κατηγορία νικητές ήταν οι R. Rusinov, A. Pizzitola, J. Vergne με Oreca 07 – Gibson, ενώ στην LMGTE Pro κατηγορία η Porsche έκανε το 1-2 με τις 911 RSR των M. Christensen, K. Estre, L. Vanthoor και R. Lietz, G. Bruni, F. Makowiecki αντίστοιχα. Στη τρίτη θέση το Ford GT των J. Hand, D. Muller, S. Bourdais.

Στην LMGTE Am κατηγορία νικήτρια ήταν και εδώ η Porsche 911 RSR των M. Campbell, C. Ried και J. Andlauer της ομάδας Dempsey – Proton Racing του διάσημου ηθοποιού Patrick Dempsey. Να σημειωθεί πως ο Jenson Button εγκατέλειψε μόλις 54 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, μιας και το LMP1 της SMP Racing έμεινε από μηχανική βλάβη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείς να τα βρεις εδώ (PDF).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...