GP Βρετανίας 2018, FP3: Μπροστά ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

FP3

Για μια σκληρή μάχη μας προετοίμασαν οι Mercedes και Ferrari στα τρίτα και τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά του Βρετανικού Grand Prix. Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός, ωστόσο η διαφορά του από τον δεύτερο Kimi Raikkonen είναι μόλις 93 χιλιοστά, με τον Φινλανδό να τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής, σε μια πίστα που έχει καλή παράδοση στις κατατακτήριες.

Στην τρίτη θέση ο Valtteri Bottas, αλλά ο Φινλανδός έχει κι άλλη ταχύτητα, όπως μαρτυρούν τα έξι δέκατα από τον Hamilton. Το ίδιο ισχύει και για τον τέταρτο Sebastian Vettel, με τις δύο Red Bull να μην μπορούν να απειλήσουν και πάλι. Στην έβδομη θέση ο Charles Leclerc, μπροστά από τους Kevin Magnussen, Romain Grosjean και Marcus Ericsson που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ας δούμε τα κυριότερα από το FP3:

Ο ουρανός ήταν αρκετά καθαρός και σήμερα, με τα θερμόμετρα να δείχνουν τους 23°C στην ατμόσφαιρα και τους 40°C στην άσφαλτο, στην αρχή της περιόδου. Οι οδηγοί χωρίς να καθυστερήσουν βγήκαν για να ελέγξουν αν όλα λειτουργούν σωστά στα μονοθέσιά τους. Οι οχτώ από τους 20 επέλεξαν να το κάνουν αυτό γρήγορα, με την MCL33 του Vandoorne να έχει μπογιά στο Halo και στο πίσω μέρος.

Ο πρώτος χρόνος ήρθε από τον Verstappen, στα 9 λεπτά από το ξεκίνημα. Ο Ολλανδός φορούσε τη μαλακή γόμα και σημείωσε 1:50.5, επίδοση που δείχνει πόσο αργά κινούνταν ο πιλότος της Red Bull στον πρώτο του γύρο. Ο Raikkonen βελτίωσε σε 1:27.9, ενώ ο Verstappen αμέσως μετά έγραψε 1:29.2.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί έβγαιναν για να ξεκινήσουν τα προγράμματά τους, όσο ο Raikkonen έγραφε το 1:27.6, με τον Vettel να είναι μισό δευτερόλεπτο πιο αργός αρχικά. Τα δύο Mercedes παρέμεναν στα γκαράζ τους, όπως και ο Ricciardo, αλλά και οι τρεις δε θα αργούσαν να δώσουν το παρών στην πίστα.

Ο Bottas έκανε την αρχή, ωστόσο ο Φινλανδός έπρεπε να επιστρέψει και πάλι στα pits, αφού είχαμε κόκκινη σημαία, στα 16 λεπτά από το ξεκίνημα. Υπεύθυνος ο Hartley, ο οποίος κατέληξε στα προστατευτικά της Brooklands, ύστερα από αστοχία της εμπρός αριστερά ανάρτησης, για να ακολουθήσει μια σφοδρή σύγκρουση, αλλά ο οδηγός της Toro Rosso δεν έπαθε το παραμικρό.

Η πράσινη σημαία εμφανίστηκε στα 33 λεπτά για το τέλος και σχεδόν όλα τα μονοθέσια βγήκαν για τη συνέχεια. Ο Hamilton ανέβηκε στη δεύτερη θέση στον πρώτο του γύρο, με 1:27.7, όντας ένα δέκατο πιο αργός από το πρώτο Raikkonen και 1,5 δέκατο πιο γρήγορος από τον τρίτο Vettel, όλοι με τα μαλακά ελαστικά. Ο Bottas δεν κατάφερε να κατέβει το 1:28 αρχικά, ενώ οι Red Bull ήταν μακριά από τις δύο κορυφαίες ομάδες.

Είχαμε μπει στα τελευταία 25 λεπτά και ο Hamilton θέλησε να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα, έτσι σταμάτησε στο 1:27.4, όσο ο Bottas παράμενε στην τέταρτη θέση, χωρίς να βελτιώνει, παρόλο που σημείωσε μοβ στο πρώτο κομμάτι. Ο Leclerc και πάλι εντυπωσιακός, αφού ανέβηκε στην πέμπτη θέση, όντας τρία δέκατα ταχύτερος από τον Verstappen, που εξακολουθούσε να έχει τη μέση γόμα.

Και πάλι μοβ από τον Hamilton, αλλά ο Βρετανός δεν ολοκλήρωσε ποτέ τον γύρο του, μπαίνοντας στα pits, όμως δεν παρέμεινε για πολύ εκεί, μιας και βγήκε ξανά στην πίστα. Ο Alonso βρισκόταν στην δέκατη θέση, με τις δύο Renault να είναι αρκετά πίσω, ενώ οι Haas δεν έδειχναν για την ώρα τη χθεσινή ταχύτητα.

Στα 16 λεπτά για το τέλος, ο Raikkonen πήρε ξανά την πρώτη θέση, με 1:27.1, τον ταχύτερο χρόνο που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος. Ο Bottas βελτίωσε αμέσως μετά σε 1:27.3, ωστόσο ο «Iceman» ξεκινούσε νέο γρήγορο γύρο, τον οποίο ολοκλήρωσε σε 1:26.8, με μοβ σε όλα τα κομμάτια. Ο Hamilton βγήκε με τη μαλακή γόμα και θέλησε να δείξει τη δύναμη της Mercedes, γυρνώντας σε 1:26.7, 93 χιλιοστά πίσω από τον Raikkonen.

Ήμασταν στα τελευταία λεπτά και στην πίστα υπήρχε πολλή δράση. Ο Ricciardo ανέβηκε στην έκτη θέση, πίσω από τον Verstappen και μπροστά από τον Leclerc, που συνέχιζε να συγκεντρώνει τα βλέμματα. Οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί -Hamilton, Raikkonen, Bottas και Vettel- ήταν στα pits, με τον Bottas να χάνει χρόνο στις στροφές 3 και 4, όπως του είπε η Mercedes.

Ο Φινλανδός βγήκε στα τελευταία δύο λεπτά, αλλά γύρισε αμέσως στα pits. Το ίδιο έκανε και ο Raikkonen, δίχως να συμβαίνει κάτι αξιόλογο μέχρι τη λήξη.

Οι κατατακτήριες θα ξεκινήσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

Τα highlights

Το ατύχημα του Brendon Hartley

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...