Η SEAT κατευθύνεται προς την Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen Group China και η Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC), οι εταίροι της κοινοπραξίας JAC Volkswagen Automotive Co. Ltd. και η SEAT, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στα πλαίσια του οποίου η Ισπανική εταιρεία θα είναι η κύρια εκπρόσωπος μάρκα του Ομίλου Volkswagen σε αυτή την κοινοπραξία. Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo, τον Πρόεδρο του Volkswagen Group China Dr. Jochem Heizmann και τον Πρόεδρο της JAC An Jin, παρουσία της Καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel και του Πρωθυπουργού της Κίνας Li Keqiang, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί σημείο καμπής για τη SEAT. Από την αρχή της δημιουργίας της κοινοπραξίας το 2017, η SEAT συνέβαλε στους τομείς σχεδίασης και R&D. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η SEAT θα γίνει μέτοχος της JAC Volkswagen που θα οδηγήσει την ένταξη της μάρκας SEAT στην κινεζική αγορά με στόχο το 2020-2021.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo δήλωσε:

Η συμμετοχή μας σε αυτή τη νέα φάση της κοινοπραξίας αποτελεί ορόσημο για την SEAT. Σήμερα θα γραφτούμε στην ιστορία της εταιρείας, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που θα μας επιτρέψει να παγκοσμιοποιήσουμε τη μάρκα και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η Κίνα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τη SEAT και πρόκειται να συμβάλουμε με λύσεις κινητικότητας που ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών. Επίσης είναι μία ευκαιρία για να μάθουμε από τις μελλοντικές τάσεις που αναπτύσσονται στην Κίνα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει επίσης ότι η SEAT μαζί με την Volkswagen Group και την JAC, θα δημιουργήσουν ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Κίνα για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, της συνδεσιμότητας και των αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων σχετικών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων καθώς και βασικών τεχνολογιών, με προγραμματισμένη λειτουργική χρήση το 2021. Επιπλέον, η κοινοπραξία θα λανσάρει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα BEV.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η Cupra εισέρχεται στην αγορά της Αμερικής. Ανανέωση για τα Seat Ibiza, Arona, Leon και Ateca

Σήμερα η Seat παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματά του 2023, καθώς επίσης και τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η Cupra μπαίνει σε...
Autoblog.gr