Η οικογένεια του Steve McQueen μηνύει τη Ferrari για μια ειδική έκδοση

Σχετικά άρθρα

Μπορεί ο Steve McQueen να έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 38 χρόνια, το όνομα και η φήμη του όμως, είναι εξαιρετικά δυνατά ακόμα και σήμερα. Σύμφωνα με Court House News, η οικογένεια του McQueen και πιο συγκεκριμένα ο γιος του ηθοποιού Chadwick McQueen, έχει καταθέσει μήνυση στην Ferrari εξαιτίας ενός χρώματος στην παλέτα της ιταλικής εταιρίας,

Τα πάντα ξεκίνησαν το 2016, όταν η Ferrari ανέθεσε στο Tailor Made τμήμα της να παρουσιάσει 70 liveries εμπνευσμένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα της ιστορίας της, ώστε να γιορτάσουν τα 70 χρόνια της Ferrari. Ανάμεσά σε αυτά ήταν μια F12berlinetta, που ονομάστηκε “The Stirling” και μια 488 GTB που ονομάστηκε “The Schumacher”.

Η Ferrari, όμως, αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής και στον πρωταγωνιστή του Bullitt, Steve McQueen, ονομάζοντας μια καφέ California T “The Steve McQueen”. Η ιταλική εταιρεία θεώρησε ότι αυτό ήταν ένα χρώμα που ταίριαζε με την περίσταση, δεδομένου ότι ο ηθοποιός είχε στην κατοχή του μια καφέ Ferrari.

Δυστυχώς, όμως, η οικογένεια του McQueen είχε διαφορετική άποψη, καθώς κατέθεσε αγωγή κατά της Ferrari στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες, στις 30 Ιουλίου. Σύμφωνα με αυτή, ο Chadwick McQueen συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ferrari για να συζητήσουν για μια περιορισμένη έκδοση Ferrari McQueen το 2011. Η αγωγή αναφέρει ότι αυτή η ειδική έκδοση θα μπορούσε να κάνει χρήση του ονόματος McQueen υπό τον όρο ότι ο Chadwick και η οικογένειά του θα διατηρήσουν τα δικαιώματα και θα έχουν συμμετοχή στο σχέδιο.

Φαίνεται, όμως, ότι οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία και η αγωγή υποστηρίζει ότι η οικογένεια McQueen σοκαρίστηκε όταν έμαθε, το 2017, ότι η Ferrari είχε ξεκινήσει, χωρίς ειδοποίηση ή εξουσιοδότηση, το μάρκετινγκ και την πώληση της ειδικής έκδοσης. Η αγωγή προσθέτει ότι η Ferrari προώθησε το μοντέλο στην ιστοσελίδα της και σε ένα φυλλάδιο που παρουσίαζε μια φωτογραφία του ηθοποιού με μια Ferrari.

Η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε στη Ferrari, και η τελευταία μετονόμασε το μοντέλο “The Αctor”. Ωστόσο, η αγωγή λέει ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία συνέχισε να αναφέρει ότι ο Steve McQueen κατείχε μια 250 GT Berlinetta. Για το λόγο αυτό, και σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια αναζητά 2 εκατομμύρια δολάρια (€ 1,7 εκατ.).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...