Με νέους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης το Jeep Cherokee facelift στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Πριν οκτώ μήνες, η Jeep παρουσίασε το facelift του Cherokee, και ενώ αυτό κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες στην αγορά των Η.Π.Α., στην Ευρώπη αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, πρώτα στις εκδόσεις Longitude, Limited και Overland trim, καθώς η Sport και Trailhawk θα έρθουν το 2019.

Όπως συμβαίνει -σχεδόν πάντα- η ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με αυτή που κυκλοφορεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Έτσι, και ενώ στην Αμερική το Cherokee facelift πωλείται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης, το Cherokee για την Ευρώπη θα διατίθεται και με τον νέο 2.2-λίτρων MultiJet II τετρακύκλιδρο πετρελαιοκινητήρα, που τοποθετείται και στο νέο Wrangler, και φυσικά πληροί τις προδιαγραφές Euro 6D-Temp.

Αυτός θα προσφέρεται με δύο ιπποδυνάμεις, με την entry-level έκδοση να αποδίδει 150 άλογα και 350 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στον εμπρός άξονα ή προαιρετικά σε όλους τους τροχούς. Η δυνατότερη έκδοση του κινητήρα αποδίδει 195 άλογα και 450 Nm ροπής, και συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο 9-τάχυτο κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταφέρεται είτε στον εμπρός άξονα είτε προαιρετικά σε όλους τους τροχούς.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα προστεθεί στην γκάμα του ανανεωμένου Cherokee για την Ευρώπη και ο νέος 2,0-λιτρος turbo τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης, επίσης προερχόμενος από το νέο Wrangler. Αυτός αποδίδει 270 άλογα και 400 Nm ροπής, διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt και μια BISG (Belt Integrated Starter Generator) γεννήτρια/μίζα. Θα συνδυάζεται αποκλειστικά με το 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης.

Ακόμα, το μοντέλο έχει αποκτήσει φρέσκια εμφάνιση με νέους προφυλακτήρες, με νέα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, με την πινακίδα κυκλοφορίας να βρίσκεται πλέον σε νέα θέση. Υπάρχουν πέντε νέα σχέδια ζαντών, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του πορτμπαγκάζ και μεγάλη ηλιοροφή.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές εντοπίζονται στους νέους αεραγωγούς, στη επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, στα περισσότερα μεταλλικά και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, στις νέες επενδύσεις, στο σύστημα Uconnect 4ης γενιάς με οθόνη 7″ ή 8,4″ και στις επιπλέον θύρες USB. Επίσης υπάρχουν νέες ποτηροθήκες, με τον χώρο των αποσκευών να έχει αυξηθεί κατά 70 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 570 λίτρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...