Η Red Bull έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της Red Bull τα τελευταία 13 χρόνια, η εταιρία παραγωγής ενεργειακών ποτών έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στην Formula 1.

Συγκεκριμένα η εταιρία έχει επενδύσει περισσότερα από 1,23 δισ. ευρώ στην Red Bull Racing και πάνω από 790 εκατ. ευρώ στην Toro Rosso. Μόνο το 2017 η Red Bull επένδυσε 196,2 εκατ. ευρώ και στις δύο ομάδες, ποσό που είναι αντίστοιχο με αυτό που επένδυσε η Renault για την ομάδα της στην Formula 1.

Η Red Bull αναφέρει πως η Formula 1 λειτουργεί ως μια τεράστια διαφήμιση για την εταιρία, με τα λογότυπα της Red Bull να βρίσκονται πάνω στα μονοθέσια.

Η Liberty Media θέλει να εισάγει ανώτατο όριο 150 εκατ. δολαρίων στους προϋπολογισμούς των ομάδων τα επόμενα χρόνια. Πέρυσι ο προϋπολογισμός της Toro Rosso ήταν 177,4 εκατ. δολάρια, ενώ αυτός της Red Bull Racing ξεπέρασε τα 295,3 εκατ. δολάρια, ποσό που δεν περιλαμβάνει τους μισθούς του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού, το οποίο φαίνεται πως απασχολείται από την Red Bull Technology, την εταιρία που έχει κάτω από την ομπρέλα της την Red Bull Racing.

ΠηγήForbes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...