Στο σφυρί δύο σπάνιες αγωνιστικές Jaguar

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην δημοπρασία του οίκου Bonhams στο περιθώριο του Goodwood Revival, πουλήθηκε μια από τις μόλις τρεις αγωνιστικές XJR-11 για το sGroup C, που κατασκεύασε η Jaguar έναντι του ποσού των £1.191.000 (€1.37 εκατ.). Πριν την XJR-11, όμως, υπήρχε η XJR-6 του 1985, και ο Bonhams θα βγάλει και μια τέτοια στο σφυρί την 1η Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, η οποία θα συνοδεύεται με μια XJ220-C του 1993.

Η XJR-6 εξελίχθηκε από την αγωνιστική ομάδα του Tom Walkinshaw (TWR), η οποία κατασκεύασε μόλις έξι carbon monocoque πλαίσια, κάτι που κάνει το αγωνιστικό ιδιαίτερα σπάνιο. Αυτό μηχανικά διαθέτει έναν 6,2-λίτρων V12 κινητήρα, απόδοσης 650 ίππων και συμμετείχε στο πρωτάθλημα του Group C.

Η XJ220-C είναι η αγωνιστική έκδοση της XJ220, και έτρεξε στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της GT κατηγορίας. Η TWR είχε αναλάβει και πάλι την εξέλιξη του, και κατασκεύασε μόλις 9 αγωνιστικά, ενώ είχε αντικαταστήσει όλα τα αλουμινένια μέρη του αμαξώματος με carbon. Οι David Coulthard, David Brabham, και John Nielsen νίκησαν στη κατηγορία GT στον 24ώρο αγώνα του Le Mans του 1993, αλλά έχασαν τη νίκη μετά τον τεχνικό έλεγχο, καθώς το αγωνιστικό δεν διέθετε καταλύτες.

Ο οίκος Bonhams που έχει αναλάβει την πώληση των δύο αγωνιστικών της Jaguar εκτιμά πως το κάθε ένα θα πιάσει μια τιμή μεταξύ 2,2 και 2,8 εκατ. λιρών (2,53 με 3,22 εκατ. ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...