Τετρακίνητο με καλοκαιρινά ελαστικά vs μπροστοκίνητο με χειμερινά

Σχετικά άρθρα

Παρότι ο καιρός στη χώρα μας μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν αρκετά πιο ζεστός για την εποχή, σε κάποιες ορεινές περιοχές ο χειμώνας ήρθε απότομα, και το βαρύ κρύο είναι μπροστά μας. Ακόμα, οι οδηγοί σε κάποιες πόλεις και χωριά θα πρέπει να τοποθετήσουν τα χειμερινά ελαστικά στο αυτοκίνητό τους, ακόμα κι αν το χιόνι δεν επισκέπτεται συχνά την περιοχή τους, καθώς τα καλοκαιρινά ελαστικά σκληραίνουν από το κρύο, με αποτέλεσμα να χάνουν απόδοση, κάτι που δε συμβαίνει με τα χειμερινά που έχουν ειδική μαλακή γόμα.

Στο παραπάνω video, θα δεις με τον πιο παραστατικό τρόπο τη σημασία των χειμερινών ελαστικών, ακόμα κι αν το αυτοκίνητό σου έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς. Πιο συγκεκριμένα, θα δεις ένα τετρακίνητο BMW X1 να φοράει καλοκαιρινά ελαστικά, και ένα πανομοιότυπο αυτοκίνητο με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς να φοράει χειμερινά ελαστικά.

Όπως θα δεις, η διαφορά είναι τεράστια υπέρ των χειμερινών ελαστικών, παρόλο που το ένα είναι τετρακίνητο. Αυτό που πρέπει, επίσης, να τονίσουμε είναι ότι τα χειμερινά ελαστικά μειώνουν κατά πολύ την απόσταση φρεναρίσματος και τη σταθερότητα του αυτοκινήτου, ακόμα κι αν ο δρόμος είναι στεγνός. Ο λόγος είναι οι θερμοκρασίες, όπως γράφω παραπάνω, διότι η γόμα τους είναι κατάλληλη για χαμηλές θερμοκρασίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr