Η Arden βελτιώνει μια παλιά Jaguar XJ12

Σχετικά άρθρα

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Arden παρουσιάζει το νέο του πρόγραμμα αναβάθμισης για την Jaguar XJ12 Series III, δηλαδή το μοντέλο που κυκλοφόρησε από το 1979 έως το 1992. Η Arden ονομάζει το project AJ 4 και αναφέρει ότι θα βελτιώσει μόνο 235 αυτοκίνητα.

Ο οίκος έχει “επεξεργαστεί” 234 παλιές XJ μέχρι σήμερα, και η πρώτη “νέα” AJ 4 παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες. Το συγκεκριμένο αυτό αυτοκίνητο βασίστηκε στην έκδοση Daimler Double-Six, με τον 12κύλινδρο κινητήρα του αυτοκινήτου να έχει αναβαθμιστεί εκτενώς, με την Arden να προσθέτει δύο πολλαπλές εισαγωγής με διευρυμένες “πεταλούδες”, αγωνιστική εξάτμιση και βελτιστοποιημένη μονάδα ελέγχου κινητήρα.

Η απόδοση του πλέον αγγίζει τα 320 άλογα και η ροπή στρέψης τα 438 Nm. Ως αποτέλεσμα των μηχανικών βελτιώσεων, η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει πλέον τα 238 χλμ/ώρα.

Εκτός από τις μηχανικές επεμβάσεις, η Arden βελτιώνει την ανάρτηση του αυτοκινήτου με την τοποθέτηση νέων ρυθμιζόμενων αμορτισέρ της Koni, καθώς και το σύστημα πέδησης. Τέλος, η AJ 4 πατάει σε 18άρες ζάντες με ελαστικά 245/40.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...