Peugeot 508 Sport Engineered Concept με 400 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Peugeot παρουσιάζει το 508 Sport Engineered Concept. Δημιουργίας της Peugeot Sport, το πρωτότυπο 508 Hybrid θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης και μηχανικά φορά τον 1.600άρη PureTech κινητήρα βενζίνης απόδοσης 200 ίππων που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό κινητήρα στον εμπρός άξονα απόδοσης 110 ίππων και έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον πίσω άξονα και αποδίδει 200 άλογα.

Η συνδυαστική ιπποδύναμη φτάνει τα 400 άλογα και η ροπή αγγίζει τα 500 Nm ροπής, με το αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης (300V), έχει χωρητικότητα 11,8 KWh, δίνοντας στο αυτοκίνητο ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ και μέγιστη ταχύτητα τα 190 χλμ/ώρα (στην λειτουργία Sport), όταν λειτουργούν μόνο οι ηλεκτροκινητήρες.

Το Peugeot 508 Sport Engineered Concept διαθέτει χαμηλότερη ανάρτηση, μεγαλύτερο μετατρόχιο κατά 24 mm μπροστά και κατά 12 mm πίσω, βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, ενώ φορά ζάντες 20″ με Michelin Pilot Sport 4S ελαστικά και μεγάλα φρένα με δίσκους διαμέτρου 380 mm μπροστά. Αλλαγές έχουν δεχτούν και οι προφυλακτήρες, με το αυτοκίνητο να διαθέτει carbon καλύμματα καθρεπτών και να είναι βαμμένο στο γκρι χρώμα “Selenium Grey”. Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις και carbon διακοσμητικά.

Η Peugeot δεν ξεκαθαρίζει εάν το 508 Sport Engineered Concept περάσει στη παραγωγή ή μείνει αποκλειστικά ως πρωτότυπο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...